Балога: потрібна реальна робота, а не те, що ви сьогодні влаштували на кордоні

3
10

Народний депутат Віктор Балога відреагував на конфлікт, який відбувся сьогодні на пункті пропуску "Тиса".

За словами нардепа, посилки заробітчан не перше, з чим потрібно боротись.

"Якщо влада вважає, що нерозмитнені посилки заробітчан більше зло для нашої економіки, аніж корупція, олігархічні монополії чи тіньові схеми на ринках енергоресурсів чи природних копалин, тоді без питань, саме з них потрібно починати боротьбу за зростання ВВП країни. Проте, мені здається, що в цій ситуації все з точністю до навпаки – заробітчани передають рідним посилки, щоб вони могли менше витрачати та нормально жити. Бо чомусь в нашій недуже багатій країні все, починаючи від сиру та макаронів та закінчуючи гірчицею дорожче, ніж в тій же сусідній Польщі. Водночас, корупція, тіньові ринки лівих підакцизних товарів, корисних копалин чи нелегальний гральний бізнес – це реальні десятки мільярдів доларів в чиїсь туго набиті кишені, а не в державний бюджет.", - зазначає Віктор Балога.

На думку народного депутата, така боротьба приведе до "нової данини".

"Натомість, якось у нас так заведено, що трусять завжди тих, хто не може себе захистити. Через це всі реформи в нашій країни починаються не з боротьби з мільярдними схемами, а зі спроб забрати у людей тяжко зароблені копійки. Саме тому, з ймовірністю 101% можу сказати, що вся ця боротьба з так званою контрабандою закінчиться тим, що заробітчанські передачі просто обкладуть новою даниною. І тим, хто це затіяв, абсолютно байдуже, що в цей дуже не простий для багатьох родин час, такі посилки із-за кордону можуть бути одним із засобів виживання", - додає Віктор Балога.

"Хлопці, хочете, щоб люди не завозили продукти із-за кордону, тоді розберіться, чому в Україні багато товарів коштує дорожче, аніж в Європі. Можливо, потрібно знизити мита, можливо, нарешті навчитись не базікати про інвестиції, а працювати з інвесторами, щоб вони відкривали підприємства у нас, а не в Угорщині чи Словаччині. Можливо, потрібно просто перестати доїти всіх, хто хоче хоч щось робити в нашій країні. В будь-якому випадку, потрібна реальна робота, а не те, що ви сьогодні влаштували на кордоні", - пише народний депутату себе на сторінці у Фейсбук.

Нагадаємо, раніше Mukachevo.net писало про те, що розлючені водії заблокували роботу КПП. Згодом, за словами голови ОДА Олексія Петрова, вони дійшли компромісу з водіями. Тепер власники "італійських бусів" будуть платити ввізне мито.

Коментарі

Б
Бррр

Полностью согласен с Балогой что остатки власти решили срубить денег с людей , вместо борьбы с реальными контрабандистами которых крышуют те кто у власти. Большенство озлобленных комментаторов ядом брызжут мол давите людей, так им и надо... Этого и добиваются манипуляторы у власти, вам бросают жертву и все радуются, и можно продолжать разваливать страну дальше

И
Ирні

Даколи пуддержуу няня

В
Володька

Це ще раз доводить що держава спроможна лише паразитувати на людях.

П
Профи

Просто красивая речь , но в Мукачево цену на воду подняли в такую трудную минуту жизни и все ок , некто не боролся за Мукачевцев

СН
Слуга народу

А ти що зробив, казочник?

З
За

Віктора Івановича у президенти

Л
Ласло

Мова не про пару пачок кави та макаронів,які поклали в т.н. "посилки" для прикритття.Контрабасом італьяно-буси ввозят без мита в тих "посилках" сотні гаджетів та брендових речей.Нажива.ться на тій схемі виключно погранці і митники.Такса відома-до 500 ойро з буса(залежить від марки буса і контрабасу).

1
111

Реально хотілосяб подивитися щоб Балога був президентом. Булоб ліпше 100% як ці зебіки

М
Марія

Так і є, ця бороттба- показуха. Очередна

М
микола.

Незтого кинця хватавуться .

Читайте також