Балога про дозвіл на видобуток золота на Закарпатті: На лице всі ознаки типової шахрайської схеми

11
6

Народний депутат порівняв цю угоду з аферою, коли підписувалися домовленості про будівництво LNG-терміналу з лижним інструктором.

– Пригадуєте лижного інструктора, який мав будувати в Україні LNG-термінал? Мушу зазначити, що справа Каськіва живе і процвітає. Пишуть, що американці хочуть добувати на Закарпатті золото. І влада навіть уже встигла видати 3 ліцензії «американській» компанії Avelana Gold, – зауважує нардеп.

– По-перше, один «американець» Віталій Захарченко в Мужієві уже видобував золото. Хто був на кар’єрі – бачив результат. По-друге, будь-який промисловий видобуток корисних копалин ставить хрест на рекреаційному і туристичному потенціалі Закарпаття. Якщо хтось думає, що в Мужієві або на Рахівщині люди дозволять руйнувати екологію, то вони глибоко помиляються, – додає він. – І третє – найцікавіше. Виявляється, що Google нічого не знає про потужну американську компанію Avelana Gold, яка «займається придбанням, розвідкою і розробкою мінеральних ресурсів у країнах Східної Європи». Компанія настільки потужна, що у неї навіть немає сторінки на Вікіпедії. Усі згадки про неї – лише в контексті новин про Закарпаття. На офіційному сайті, усі їхні «проекти у Східній Європі» - це три родовища на Закарпатті.

– Єдине, що вдалося знайти про цю контору, так це те, що вона, як і всі «потужні, транснаціональні американські компанії», зареєстрована в офшорі на Кіпрі. Її керівник – Брайан Саваж значиться в числі менеджменту низки номінальних компаній, де він то «фінансовий радник», то «НЕвиконавчий директор», – констатує Віктор Балога. – Потужна «американська» компанія вже має українське представництво, яким керує інший «американець» Микола Гожик, який раніше був головним інженером на фірмі «Закарпатполіметали» .

– Іншими словами, результатом багатомісячної кропітливої роботи Державної служби геології і надр України став контракт з кіпрською фірмою «Рога і копита», якій віддали три родовища на Закарпатті. Громаду, звичайно, ніхто не питав. На лице всі ознаки типової шахрайської схеми, – підсумовує політик. – У зв’язку з цим, як народний депутат, направляю відповідні звернення до НАБУ і Генеральну прокуратуру з вимогою негайно з’ясувати, кому держава роздає надра і на яких підставах. А винних притягнути до відповідальності. І взагалі, чому ніхто не спитав у людей, чи хочуть вони пускати до себе таких «американців»?

 


Читайте також окремий розлогий матеріал Mukachevo.net на цю тему: Екобезпека Закарпаття під загрозою: держава надала дозвіл на видобуток золота компанії з реєстрацією на Кіпрі

Коментарі

5
55

да,в коментах була висвітлена народна "любов" до цієї персони повністю..а видаленням коментарів думають шо шось змінять...каструлькоголові...

1
111

ШКОда шо модератор видалив коментар!

П
папа

землю роздали,народ поработили....вот яки слуги народа....а йо.....тий народ терпить....

П
Правда

коли розпочинали "золоту аферу" часів кучми, жителям села Мужієво обіцяли "золоті гори", розвинуту інфраструктуру, асфальтові дороги, одним словом, навішали лапші і нічого не зробили, натомість залишили все як було і до того, а ще гірше. я думаю, що жителі села, а і Берегова вже вчені і ситі тим віртуальним пряником від злодійської влади, яка як не приходить, так і хоче заграбати. де те золото, яке раніше добули???? хто знає? не думаю, що воно у підвалах нацбанку. скорше всього десь у офшорах

Р
Руснак

Балога-істинный патріот Закарпаття!!! Дякуву Вам,Вікторе Івановичу!!!

П
Пітьо

Народа позиція зрозуміло, як ся поведуть народні закарпатські депутати???? Лем би неоказалося, ош в рот води набрали.

Читайте також