Балога про ситуацію в енергетиці: нинішні урядовці нічим не кращі за попередників

4
6

Політик зауважує, що до справжньої відкритості новій українській владі ще дуже далеко.

"Протягом останніх двох місяців я тричі звертався до уряду та Генпрокуратури з приводу підвищення енергоефективності, неадекватного ціноутворення на газ та електроенергію та відмови від російського газу в ЖКГ. Хочу підкреслити - звернення були адресовані не Азарову, чи Пшонці, а новому прем’єру і новому Генпрокурору. Але, як і у випадку з владою Януковича, стикнувся з тим же небажанням відмовлятися від російського газу і боротися з корупцією на газовому ринку. Найбільше потішила Генпрокуратура, яка відписалась, що перевірка законності ціноутворення на природний газ не належить до її компетенції", - повідомив Віктор Балога.

"Більше того – уряд уже місяць не може дати відповідь на питання, чому у першому кварталі цього року бізнесу газ відпускався за ціною більше 500 доларів за тисячу кубометрів, а закуповувався у «Газпрому» за 268,5. І цим займався уже новий уряд, який прийшов після Майдану", - додав він.

"Що маємо в результаті – поки громадськість аплодує рівню володіння англійською мовою нинішніх урядовців, вони показують, що нічим не кращі за своїх попередників. Принаймні, у газових питаннях, де рівень корупції просто вражає. Енергетична незалежність України полягає не в ціні на російський газ, а в повній відмові від нього. І це реально. Але це те, чого не хотів Янукович, маючи власний інтерес у кожному кубі газу, і цього нині не хочуть підписанти кабальної газової угоди. Це лише факти, а висновки робіть самі", - констатував Віктор Балога.

Коментарі

Ц
Ціни

Балогу можна сприймати по різному, але речі він називає своїми іменами. Ціни на електроенергію, газ, бензин, курс долара, стан доріг, дотримання вимог закону, вирішення кадрових питань, стабілізація ситуації на сході- основні показники діяльності уряду.

С
Саша

Може уже доста народови мозги промивати?!Думаєте ош далисьте нам по 200 гривню, та всьо вам мож?!

О
Олег

А Балога, як завжди - думає що ми барани, і нічого не розуміємо! Все намагається народ просвітити, і поставити на путь істинний! Пане Вікторе, ми не такі вже й тупі, як Ви то собі думаєте, і не треба нам усякі дурниці на своїх сайтах розписувати!

Г
Галина

А ми й не знали! У нашій державі існує традиція: нові правителі - нічим не кращі за старих!

В
Віті

Хотів бись і ти у уряді попрацювати? Нє, Вікторе? :)))))))) Жаба давить што тя там ніє і без тебе ділять бабло.?

0
007

Тепер бачить Балога в якій системі він працював , якщо і сам неможе найти відповідь . Про що говорити простому смертному в якого і грошей на прожиття нема . А ми говоримо чому іде війна в Україні . Для очищення цього всьго бардаку потрібно все старе знищити під корінь , і можливо тільки потім до когось прийде розуміння що жити брехнею неможна .

Читайте також