Балога пропонує визначити на референдумі, чи воювати за Донбас, чи відпустити

17
51

Народний депутат запропонував вихід з фактично патової ситуації на Сході України.

Далі – пряма мова:

– Якщо ми не можемо:
- забезпечити кожного призовника і мобілізованого одягом, амуніцією, засобами захисту, дієвим соціальним пакетом, бо законодавчо це питання досі не врегульовано – лише точково;
- налагодити ефективну роботу оборонпрому;
Якщо ми не хочемо:
- переводити економіку та управління країною на воєнні рейки;
- відкрито називати «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями, війну – війною, вторгнення – вторгненням.
Якщо не можемо, і не хочемо, тоді треба відверто сказати народу: морально і матеріально ми не готові до захисту своїх територій, а класти людей заради видимості боротьби – не гуманно і безвідповідально, - зауважив народний депутат.

- Але, навіть з цієї ситуації є вихід. Якщо завдяки промиванню мізків російською пропагандою, наші бійці на Донбасі почувають себе, як в Афганістані. Бо переважна більшість населення нас там не підтримує і не факт, що полюбить, якщо ми звільнимо їх від терористів, найманців і «казаків». В такому разі потрібно переходити до дипломатичного врегулювання ситуації. І сказати прямо: шансів утримати Донбас у нас мало. Вибір невеликий – цивілізоване розлучення, або війна на роки, яка ослабить державу, доб’є економіку, зробить кожного українця ще біднішим, – додав він. – І винести це питання на загальноукраїнський референдум. Якщо народ до цього готовий – значить воюємо. Якщо ні – визначаємося на референдумі, що окуповані території не є частиною України, Путін не віддасть їх нам назад, як зіпсований товар. Але, в стратегічному плані ми можемо зберегти державу, зміцнити економіку, наростити сили і провести реформи. Пройде час, я впевнений, і Крим змінить своє ставлення до України, і Донбас протверезіє і попроситься назад до нас. Довго чекати не доведеться. Але, це уже буде інша історія, інший народ, інші люди. Інша Україна – сильна, могутня, розвинена держава, яку ми ще маємо шанс збудувати.

Коментарі

БО
Бачили очі що купували

Не тільки референдум і не тільки Даунбас (Домбас?) Потрібно вимагати фінансову децентралізацію і політичну автономію для Закарпаття і Буковини також!

Б
Бунт..

Предлагаю, если рада не поддержит, или даже не прислушается к совету умного человека, поднять бунт на закарпатье, и не пускать наших мужчин на войну, перекрыть перевал. А то, бля все умные такие, нету плана, нету плана.. Он есть, просто одни его курят, а другие пытаются донести до правительства..ну а правительство..(читайте первое)

ДА
До адміна

А чого ця тема не на головній сторінці?

ЯК
я КОКОТ -членосос вована-ХУЙЛА

Клянусь, что никогда не изменю вовику ПУТЬКИНУ, и буду до конца своей жизни агитировать глупых украинцев идти на войну, чтобы их стало меньше, чтобы их всех поубивал мой друг вовка-путькин. Клянусь за банку варенья и пачку печенья сосать ему конец.

А
Арина

Впервые услышала из уст политика то, что говорить сейчас не выгодно. Я полностью поддерживаю этот ход мысли. Теперь надо найти силу и лидера , который не только озвучит, но и поведет за собой. А отступать от своих слов теперь Виктору Ивановичу нельзя. Давайте возьмем эту статью за план действий.

К
Кокот

Шо підараси? Як роз'єбошилисьте Донецьк і Луганськ, і як армія попала в кольцо то уже не треба вам Донбас? Ви суки як ще тиждень назад кричали що там всі терористи і сепари і їх треба знищувати! Хуй вам!!!!!!!!! Донбас то Україна суки!!!!! І Україна буде єдина!!!! Лем без вас ублюдків лжепатріотів і фашистів!!!!! А вас нахуй отправлять у Польшу і Латвію бабам старим пондьолови райбати і гузиці утерати!!!

М
Мукачівець

ВПЕРШЕ ПІДТРИМУЮ БАЛОГУ В.І. Хай йде в СРАКУ тот ДАУНБАС з його потомственними наркоманами та шлюхами у сьомому коліні. Чого це я повинен відправляти на цю війну свого сина? НАХЕР віддати ту вщент розбомблену территорію, хай вован-путін-ХУЙЛО тратить на неї свій біджет, а не ми. Щоби відновити інфраструктуру Даунбаса треба МІЛЛІАРДИ америцьких рублів. У нас що, НЕМАЄ КУДИ дівати гроші??? У нас що, все так добре????

О
остаТНЬОМУ

лугандон ти матір гримав..і такого гандона справив..чмо ти єбуче..там живуть нормальні люди..котрі не захотіли з вами підерами майдаунами жити..верховинцю ти..й твої 99% таких же гукан як ти

ДН
Друг народа

Більше ніколи ми з лугандонами братами не будемо і відділення їх в автономію це питання часу і чим скорше тим краще так думають 99% тих з ким я спілкувався. Треба тверезо дивитися на ситуацію і приймати міри доки всю країну не розвалили

ПК
Правду каже

Правильно.Еден ко ставить вопрос по правдивому.Доста кров лити.Вопроси ришавуть политики,а не вояки.А кидь сеси бумкови у Кийови не валовшни - гнати вон.Покласти тих,ко знае як мирним путьом ришати вопроси а не кров"ю народа.

У
українець

перед київськими комикадзе стоїть мета - єдина Україна в щоб те не стало. назад шляху немає! вони не повернуть! нам усім потрібно готується до жорсткої посадки... тим хто уціліє...амінь

ДЗ
до здорового розуму

се ти, новий губернатор? Закарпаття дуже терпеливоє. Балога і підтримає, Балога і пошле, за ним люди. А ти такий розумний шось поміг нашим хлопцям? Ти такий розумний шось зробив для людей? Ти такий розумний може поможеш переселенцям чи тебе може слухає дипломатія Мадярщини, Чехії...оби помогти закарпатцям?...

Ч
Челядник

Добре вповiв. Все дуже розумно и вивiрено... Айбо отi йолопы в Киевi на такое ни пiдуть, бо "Украина унiтарна... бла-бла-бла..."

П
Павел

Який ядерний статус?Я в шоці від таких коментраів...З чого почитайте про це щось а потім пишуть дурні коментарі аби мати Ядерну зброю треба 70 мілярдів доларів для початку останні 5 кілограмів плтунонію 238 продали ще при Януковичі з Харківсього університету .Україна скоро не взмозі буде пенсії платити не те що Ядерний статус повернути,а по друге хто дозволить?ЄС ,США ,Росія будуть проти однозначно

Я
я

розумно- але чи можливо це все зробити так.Комусь то не на руку.Але Закарпаття готово я думаю майже всі за таку ідею.Пора думати самому і діяти бо ніхто нам не поможе як не самі собі.А то паски затягуєм -податки збільшують іще й нація наша гине.Всьо на бідняках виізжають.А ДНР І ЛНР нас ненавидять а в Закарпаття біжуть.Лишити іх в тій каші шо заварили а ми міняймо доки ще нас не унічтожили як євреїв.Хоть кось розумний найшовся- Вітя давай!!!!!!!!!!!

ТН
та ніхто, просто прохожий

Референдум нічого не дасть. проведуть так я треба буде по ситуації. якщо віддати землю, яка належить Україні і ніколи не належала Росії, то росіяни полізуть далі, потім знав референдум? Якщо воювати, то зброю треба мати. Країну ж роззброювали скільки років. єдиний шлях відновлення ядерного статусу, якщо ще не пізно. Олігархам нема діла до простого люду. Україна розмінна монета ситуацію по якій спускають на гальмах. От побачите, що росіянам по-трошки все спустять. Нам треба було би такого як Богдан Хмельницький, головоріза інакше війну буде програно.

М
Марiя

Ну зробіть що-небудь, щоб врятувати наших хлопців з Закарпаття, нехай воюють галичани зі Львова, поверніть рідненьких хлопчиків.Благаю врятуйте!

0
03

Таким, як Віктор Іванович, потрібно брати ініціативу у свої руки, а підтримка народу не забариться. На даний час в України немає настоящого лідера, а "ці", що зараз керують країною, керувати не вміють і не хочуть, бо у "цих" завдання знищити україньку націю, і ми це бачимо на превеликий жаль, чим дальше тим страшніше.

П
правильно

президентські перевибори

9
911

в случаї кіть одкривуть справу на балогу то повстане всьо закарпаття і європася заступить за нього... він має файні связі! й міг би бути президентом!!!! файний бувби президент а не як типирь то човколадноє гавно...

ДВ
До Вароша

а могут и снайпера применит? кто кровушкой питается - ни перед чем не остановится...

В
Варош

За такі бесіди Володимира Івановича завтра можуть попросити приїхати у Київ для допиту..... Но підтрмиують такі думки дуже многі.

М
мукачево

це пусті слова, де законодавча ініциатива як депутата ВР

І
Іван

Ні одне життя не стоїть ніякої куска землі, тим паче що тамтешнє населення не хоче з нами жити:(

7
7

за цей тиждень: котли: дебальцево, чернухіно, рідкодубом..... що дальше?? загибших в наш край везуть вже десятками.............. що буде завтра тоді? ?

МН
Мир Нам

Якщо ці слова Віктора Івановича влада не почує, то ми остаточно переконаємось, що вони зрадники народу. Життя людей це найцінніше що є в державі.Включіть логіку, навіть якщо буде в нас Донбас, але не буде нормальних хлопців, які полягли за нього, скільки скалічених сімей і долей, зате з Донбасом, це не правильно.

З
Закарпатка

Да,і це є правильно. Насильно мил не будеш. Не секрет, що на Донбасі не долюблюють , мягко кажучи ,українців. Так треба з миром їх відпустити. Ми легко проживемо і без них, бо ми народ роботящий, а з ними лише програємо. Нема ціни людському життю.

П
Петро

Чудові слова, потрібно тепер щоб слова перетворилися в результат.

0
007

В.І.ти супер,але цього мало,хіба,що ми закарпатці станемо горою за цю ідею.Може почнемо міні референдум у нас?

М
Марианна

Зачем удаляете?Правда очi коле????

К
ковач

Треа было учинити референдум за федералізацію коли ся есе ушиткоє лем зачинало і тым убити козырі із рук Путіна. А типирь я уже ни вижу путе Украйині окрем як дале у бездну.Я ни вірую ож Галичана тай Донбас, котрі і дотіть не читаво єдно друге любили, поза сив вОйнов годні будут дале жити у эднуй державі (федкеративнуй ци унітарнуй) так ги кой бы нич не было. Айбо федерациі не треба было ни кому ни з власти, ни з опозициі котра ся надіє необавкы быти властьов. Бо кіть бы была федералізація мусіла бы быти і фінансова децентралізація, а май добре красти зо бюджету цілоі державы ги кой лем із одного регіону. Тай спонсорам днишньоі власти не треба федеративноі Украйині бо контрольовати і буде не мош. Кождій субєкт буде мати право окреме провести референдум у такіх звіданях ги кой на припад уступ у НАТО, таможену унию і т.д. і недати ото зробити цілуй державі.

Я
я

Нічого тоді переселенцям із Донбасу пропонувати будинки у Тереблі.Ето будет маленький донбас, не дай Бог, нам українцям хана!

М
Мукачівець

Після оприлюдненої інформації на місцевому рівні, хочу бачити Ваші дії, які підкріплять сміливу ідею.

С
сьогодення

Реалії такі: мобілізація гальмує, техніки нема, волонтери видихаються, місцеве населення східних областей за мир, не факт, що у складі України,західняки воюють, "мирні" домовленості не спрацьовують...федералізація - це сепаратизм, єдина країна - позаблоковість, західна Україна - євроінтеграція, східна - РФ...Саакашвілі претендує очолити антикорупційне бюро?!...Єреськи-Шмереськи....

П
Павел

В Україні мож будь які референдуми проводити якщо влада мяко кажучи насрала на думку народа!У ДНР був референдум вони ясно проголосували чого хочуть .Я я памятаю Закарпаття теж проголосувало чого хоче у 91 році ,І? Що з того насрали на нас і все...

ЛГ
ліпше гурька правда

в тому що донбасяни ненавидять Україну Балога правий на 100%

S
Sasha

Вони вже мали два референдуми один в 1994 а другий в 2014 і більшість проголосувала за відділення, токшо як кажуть насильно мил не будеш... шкода наших пацанів молодих. У нас кстаті тоже був референдум за автономію 1991 р. і 78% за автономію

К
Катерина

Чому цього ніхто не запропонує на Верх.Раді? Для чого стільки зламаних долей? Віктор Іванович, ви ж маєте підтримку у В.Р. , зверніться до влади, я думаю, що більшість людей Вас підтримує, якщо тільки владі донас є діло...

1
111

де гарантії шо руська гопота дальше не полізе? дороги в крим в них так і не є. Дуже багато питань, а хіба гарантії пукіна, то гарантії, його слову вже не мош вірити.

М
молодець

В,І, ПОХВАЛА ВАМ ЗА ТАКІ СЛОВА!!!! ВАМ ПАМЯТНИК ТРЕБА СТАВИТИ Я ВАМ ОБІЦЯВ !!!

1
123

все правильно, "не можеш какати-не мучай попу". скільки людей померло-ради чого?

Н
Наталія

БАЛОГА МОЛОДЕЦЬ!!! Дай БОже Вам здоровя і цю лінію гніть до кінця.

С
СБУ

булоби добрі провести такий референдум! но одне "НО" влада цього недозволить бо як тоді вона буде відмивати гроші?? нас просто всіх назвуть зрадниками й сеператистами! докіть будуть ці олігархи при владі доти порядку небуде!!! а нащот статті то повністю пітримую думку Балоги.

З
Закарпатець

Дав би Бог, щоб це вже сталося, щоб цією ідеєю захворіли у ВР України!

П
Погляд

Передивляюсь відео із парадів полонених, відео допитів...Звісно, їх могло бути запущено в інформпростір заради розбрату. Але люди такі люди...Ті, Хто справді не жадав диниру-линиру - виїхали, вивезли себе і хворих рідних, а як не вивезли - свідомо це зробили. І я не хочу щоб заради них гинув квіт молоді. Постскриптум: не вдаюсь до домислів щодо різниці ментальності, ненависті "їх" до всього українського, недолугісті "київської" влади. Та й коли ми були задоволені владою? Хочу мира в единой стране. А если кому-то не нравится гимн, герб, культура Украины, язык и ещё что-то - до свидания.

+
+5

Багато хто, цю думку ще в самому початку подій на Луганщині та Донеччені висловлював. Тоді не слухали, казали зрадники, слабаки, розбазарники території. Минув майже рік і повертаємось до цих тверезих, адекватних думок. Дай Бог втілити іх в життя.

Д
Дааа

100% правий треба тот днр і ЛНР лишити путінови они через пару років будуть в Україну через зіленку прориватися і бігти сюди а за ті гроші шо просрали і тіті життя можна було зробити армію професійну кордон усилити і нико би не умер

В
Витя

Виктор Иванович очень просим держать этот вопрос на контроле!! Давайте отпустим их...пусть идут себе с Богом......

П
правильно

Здоровий глузд переможе!

Д
Дааа

Молодец

Я
я

наконец-то умная мысль

Читайте також