Балога пропонує заборонити подвійне громадянство для тих, хто працює у владі, і легалізувати його для простих людей

8
14

За словами політика, угорські паспорти не заважають закарпатцям любити Україну та воювати за неї на Сході.

– На Закарпатті справді багато людей мають громадянство Угорщини. Але це не так політична позиція, як можливість жити краще. Бо угорський паспорт – це європейська пенсія, можливість знайти там хорошу роботу, щоб за зароблені гроші облаштувати своє життя на Закарпатті. Але угорські паспорти точно не заважають їм любити Україну і воювати за неї на Сході, – пояснює народний депутат, коментуючи законопроект Петра Порошенка щодо подвійного громадянства, який він вніс до парламенту.

– Якщо на Банковій такі мудрі і кажуть, що людям треба визначатися, то хочу сказати, що визначитися якраз треба Гаранту – він підтримує закарпатців та Україну, чи налаштований проти свого народу, – додав Віктор Балога.

– Моя позиція, як політика, – у владі, як у виконавчій, так у представницькій, не повинно бути нікого, хто має інший паспорт, окрім українського. Водночас, що стосується простих людей, то на законодавчому рівні треба легалізувати те, що і так давно є – подвійне громадянство, яке є нормальною практикою у багатьох цивілізованих державах світу, – підсумував Віктор Балога.


Читайте також інші публікації на цю тему:

Темники Банкової щодо законопроекту про подвійне громадянство від Порошенка: закарпатцям доведеться визначатися

Порошенко хоче заборонити подвійне громадянство

Угорські ЗМІ: У разі заборони подвійного громадянства 100 000 угорців Закарпаття стануть "безхатченками"


Також радимо переглянути наші публікації на тему подвійного громадянства в Україні та Закарпатті:

Офіційно: громадянство Угорщини отримало близько 94 000 закарпатців

Більше половини закарпатців - за інститут подвійного громадянства на законодавчому рівні, - опитування

 

Коментарі

Б
бачі

Дуже добре в деяких толерантів угорського громадянства виходить красти газ електроенергію воду не платити за вивезення сміття займатися контрабандою не платити податки. Лиш все це вони роблять на Україні. А потім з піною на губах паплюжать державу яку самі і обкрадають. Себе виправдовують тим що змушені виживати. А потім як цивілізовані європейці їздять тратити гроші на євровідпочинок євромедицину євронавчання. Цікаво чи в Угорщині люди можуть собі дозволити так відноситися то своєї держави?

ГМ
Гамалей Михаил Кузьмич

90% закарпатцев за то, что бы жить не в Украине, а в Венгрии, Словакии или Румынии. И это реалии нашей сегодняшней жизни, которую ни куда не спрячешь и не утаишь. У меня возникает вопрос: "Чем мы отличаемся от граждан Донецка или Луганска, которые называют себя ДНР и ЛНР и хотят жить с Россией?" Зачем погибают и калечатся наши военные на востоке Украины, если мы сами готовы покинуть Украину?" Поэтому вопрос о паспортах и двойном гражданстве это всего лишь вершина айсберга тех серьёзных глубинных проблем о котором все боятся говорить. Нужно говорить о том, что наше государство Украина скоро исчезнет с географической карты Европы, а мы украинцы благодаря нынешней власти растворимся и ассимилируемся с другими народностями.

С
Свій

Так браття русини і мадяри, маленько почитайте як ся жили мадяри і русини, як перепліталися іхня культура, обічаї, торгівля. У кого дома ще е старий мадярський пенгів 20-30- роков, там свойими очима можете побачити шо на них як на мадярському так і русинському написано: вартість, ко, де, ким і коли видано. Такі купюри легко знайти і ця достовірна інформація визнання русинів мадярами і іпен се і є доказательством і шо признавали не тільки націоналністі но і писменності. Нa цьому сайті можете по русинськи прочитати про єдину історію русинів і мадярів. http://www.rusyn.hu/ru/kulturalis-ertekeink-es-hagyomanyaink

С
Сергій

Тільки що,дивився інтерв'ю президента на istv. Все теж саме було сказано від гаранта,на рахунок подвійного громадянства. Роз'ясни в даякі питання на рахунок блокади,та інші важливі політичні питання. Чомусь я не вірю вам п.Балога.Знаючи ваші позиції в області,які практично =0. ВАМ ПОТРІБНІ ДОСТРОКОВІ ВИБОРИ,чого не буде.

С
сара

...сорі....але я зоплятив 35 за вісу ..ще 400гр за консульские услуги чи послуги.... купу справок при цьому...ще мене дали однорязову настоящу визу на 2 тижні. це велика радість. А з мадярським паспортом, без дурощів шалияких , цімбор укатив на Балатон. Так хто сомар..сорі ?

ГП
Гід продакшн

Балога - молодець. Порох - свиня !!! Сам має по любому еврейськи паспорт, і 100% його морда не влізла у фотокарточку.

Р
Руснак

Балога вже давно представлять рузумні рішення.Айбо ко його вчоє?Тот прошарок,што пуднятый майданом із самого дна выгрібної ямы у властні кабінеты?То все равно што глухому густи!

З
закарпатець

Молодець! Хоть раз йедну правду каже цей депутат.Правильно мислить, буде з нього!!!

О
Олег

Балога молодец ,карати треба чиновників за подвійне громадянство а простим людям треба дозволити, бо більшість з цого живе .І врешті решт ми рухаємося у Європу і якщо репресувати власників Угорських та Румунськи паспортів які є нашими громаяднами також то думаю Угорщина з Румунією це так просо не залишать і наш шлях до ЄС буде ускладнений

З
Знаючий

Балога дав рішення. Але не він його має приймати. Це компетенція парламента і особисто Порошенка. На них і відповідальність

M
Magyar

Так би було найкраще.Пан Балога або ізробіть так не просто на словах:-)

ДС
До сорі

Який ще сепаратизм? Ось країни які не забороняють подвійне громадянство: Угорщина, Канада, Іспанія, Британії. Ізраїль, Іспанія, Голандія. Це все сепаратисти? На Балканах через подвійне громадянство йде примирення між країнами

ВД
В.І. Дякую

Дякуемо вам. Віктор Іванович ми всі були за вас, і будемо підтримувати вас в такий не простий час як тепер. З повагою Угорська громада.

С
сорі...

Все це дуже гарно звучить якщо ми хочемо загравати з електоратом. Якщо думати про державу то подвійне громадянство = бархатний сепаратизм. Угорці як і росіяни прийдуть захищати своїх громадян. Де тоді будуть толеранти подвійного громадянства?

Читайте також