Балога просить генпрокурора перевірити незаконні розкопки на Рахівщині

8
4

Політик не хоче, аби на Закарпатті замість рекреаційних об'єктів, створювали відстійні кладовища.

"Подивився випуск ТСН щодо того, що якісь невідомі особи, без дозволів сільрад, тобто у порушення закону, перекопують у Рахівському районі гори в районі сіл с.Косівська Поляна та Кобилецька Поляна. Як розповіли селяни, ці копачі шукають, чи то сланцевий газ, чи то золото", - повідомив Віктор Балога у своєму Facebook, давши посилання на відповідний сюжет ТСН.

"У Закарпатті, саме повітря і уся природа вже є золотом. І перетворити ці унікальні природні масиви на промисловий район, та й ще з використанням ціанідних технологій, щоб видобувати золото з найбіднішої за його вмістом руди, - це розумним рішенням важко назвати. На цій землі, де ще не знищена природа, потрібно розвивати оздоровчі і рекреаційні об'єкти, а не пробувати перетворити її в териконові і відстійні кладовища, як це, у свій час, зробила Радянська влада із Донбасом", - наголосив політик.

"Мене дивує той факт, що до нього часу ми не бачимо миттєву, принципову і жорстку реакцію на такі порушення закону в нашому рідному краю екологічної прокуратури області, а якщо вона запізнюється чи боїться, то публічної оцінки і цього факту, прокурора області Анатолія Леонідовича Петруні. Тому я прошу особисто втрутитися Генерального прокурора Віктора Павловича Пшонку, який, як корінний донеччанин, вже точно знає, яку шкоду можуть нанести природі незаконні геологічні розробки територій", - зауважив Балога.

Про сумнівні перспективи "золотої лихорадки" на Закарпатті читайте у розлогому матеріалі від Мукачево.net.

Коментарі

МК
микола кокі-мельник

та тот пріц набрехав в с.луги шо мацкалі хочут у стозі побудувати гідроєлнектростанцію яка буде для лей села за пів ціни єлектрика.мацкалі приватизували 2 га землі обгородили сітков настроїли котеджі а гідростанція їм слугує для власних проблем.а гуцули тепер на плоті читают..приватна територія..

Q
Qwer

Як йому язик повертається казати "На цій землі, де ще не знищена природа, потрібно розвивати оздоровчі і рекреаційні об'єкти" після того як він невпустив на територію Рахівського району Скорзонелу (ТК Буковель)???? Запитав такий віткат що в людей очі на лоб вилізли і пішли до тих хто більше сприятливий інвестиційний клімат створив в Франківській області. І ця людина хоче вчити як жити і керувати гуцулів ??? А кричить тому що його частки в цьому проекті немає, а такого ще не було аби на території області хтось хзаробляв гроші без його благословіння. Сподіваюсь часи змінилимь....

Т
Толя

Пане Вікторе, невже нема більше чим піаритися? За це у вас голосів на виборах не прибавиться

ГГ
гуцул гуцко

Анатолій Пріц.це самий великий аферист у Рахівському районі!В житті непобудувавши навіть деревяного туалету він береться до всіх справ але до кінця довести їх неспроможний!

Читайте також