Балога просить усіх бути обережними на воді

9
0

З початку цього року в Україні на воді загинуло майже стільки, скільки живе у декількох висотних багатоквартирних будинках - 976 осіб.

Таку статистику навів у своєму Facebook міністр МНС Віктор Балога.

"І хоча це менше на 20%, у порівнянні з аналогічним періодом минулого 2011 року, коли загинуло 1215 осіб, але ми, як держава, і як громадяни, не повинні бути просто спостерігачами. Найбільш за все загинуло у Київській області – 71 чоловік, Харківській (67), Донецькій (59), Вінницькій (53), Чернігівській (49), Сумській (45) та Миколаївській (45) областях", - зазначає політик.

Лише за останні 20 днів липня поточного року в порівнянні з минулим місяцем збільшилася кількість загиблих у Волинській (червень - 6 осіб, липень -26), Винницькій (червень -13 осіб, липень -22) та Тернопільській (червень - 4 особи, липень -11) областях, що становить 23% від загальної кількості загиблих. Особливо загрозливим є те, пише міністр, що має місце постійний ріст кількості загиблої молоді і дітей: "Тобто тих, хто міг би залишитися живим, у випадку більш ефективного поширення інформації щодо небезпеки поводження на воді через усі можливі інформаційні ресурси, і у першу чергу ті, якими користується молодь".

За словами Балоги, основними причинами загибелі людей на воді є порушення правил поведінки та купання в необладнаних місцях за межами міст, селищ на берегах річок, озер та ставків (409 випадків), при вилові риби (103 випадки), нещасні випадки (111 випадків), купання громадян у нетверезому стані (69 випадків), з невідомих обставин (624 випадки). 

"Загиблих бачили перед цим їхні колеги і сусіди, які могли б спасти їхні життя, нагадавши про небезпеку поводження на воді, але…  Я, як Міністр і перший заступник Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій підписав і направив Голові Ради міністрів Автономної Республіки Крим, головам обласних,Київської і Севастопольської міських державних адміністрацій; Начальникам ГТУ (ТУ) МНС в Автономній Республіці Крим, областях, м. Києві, спеціальних регіональних центрів швидкого реагування, Спеціального морського загону, Державній інспекції техногенної безпеки спеціального листа про посилення роботи щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах", - повідомив міністр.

"Але вже неформально хочу звернутися і до Вас шановні друзі, особисто привернути увагу до цього питання своїх колег,друзів, людей, з якими Ви спілкуєтеся. У тому числі і через соціальні мережі або засоби масової інформації. Можливо саме Ваша участь в цьому, спасе життя тих, кого Ви знаєте, чи кого знають Ваші близькі і знайомі. Бо боляче читати інформацію про смерть дитини лише із-за того, що якась посадова особа своєчасно не звернула увагу на те, як оздоровчі та лікувальні заклади непродумано організували місця відпочинку дітей біля відкритих водойм, не забезпечили ці місця рятувальними постами та засобами для рятування, а також наданням екстреної медичної допомоги. Я впевнений, що кожен, а у першу чергу посадові особи органів державної влади і органів місцевого самоврядування, які можуть зробити це на офіційних веб-сайтах та офіційних сторінках у соціальних мережах, можуть почати привертати увагу наших співгромадян щодо правил поведінки на воді, надання першої медичної допомоги. Я впевнений, що оприлюднення інформації про найбільш небезпечні ділянки у зонах відпочинку та рибальства, розміщення переліку і карт цих місць на офіційних сайтах веб-сайтах органів державної влади і органів місцевого самоврядування та їхніх офіційних сторінках у соціальних мережах, а також даних про кількість смертей на воді, допоможе нам усім зберегти більше життів наших людей", - підсумував Віктор Балога.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також