Балога: привид федералізму та сепаратизму вб'є якісна адміністративно-територіальна реформа

9
2

І за неї, за словами політика, відразу має взятися новообраний глава держави.

«Привид федералізму буде ходити за нами до тих пір, поки ми не побудуємо логічну і зрозумілу модель державного управління. А це означає, що давши регіонам більше прав і фінансів ми не лише посилимо місцеве самоврядування, а й виб’ємо грунт з-під ніг сепаратистів. Тому, після виборів новий президент повинен кінець кінцем зробити те, на що держава не могла наважитися більше 20 років – провести адміністративно-територіальну реформу, яка повинна бути оформлена у вигляді конкретних змін до Конституції», - наголосив Віктор Балога.

«Ми маємо зрозуміти, що без цього не можна реформувати ні правоохоронну систему, ні судову, ні податкову, ні взагалі змінити хоча б що-небудь у схемі стосунків «чиновник-громадянин». Це буде одним із позитивних чинників для реформування всього суспільства, в тому числі, і передумовою для серйозних скорочень чиновницького апарату. Бо скільки б таких скорочень не проводили за час незалежності, все завершувалося збільшенням кількості бюрократів і органів державної влади», - додав він.

«Позбавлений жодних ілюзій, що нинішня влада, попри гучні обіцянки, спроможна на такий серйозний крок. Вона не здатна на те, щоб зупинити корупційні схеми Януковича, я вже не кажу про те, щоб реформувати усю країну», - констатував народний депутат.

Коментарі

Я
я

сепаратизм убъет отсутствие воровства чиновников и улучшение жизни людей.

П
Петро

Наші земляки-народні депутати повинні зайняти дуже активну позицію з цього питання ітоді виграють всі.

Читайте також