Балога радить негайно змінити стратегію війни

8
0

І перераховує 4 пункти, які треба втілити першочергово.

- Перемир'я? Воно сьогодні вже нічого не дасть, так як Кремль і надалі налаштований на анексію Донбасу. Єдиний, кому вигідне таке "перемир'я" - це Путін, якому після вчорашньої трагедії потрібно показати хоч залишки людської подоби, - зауважив Віктор Балога.

- Ми випустили зі Слов'янська тисячі терористів заради того, щоб підняти наш прапор і дати народу переможну картинку поверненого міста. Це добре. Але вся банда Путіна-Януковича зараз сконцентрувалася в Донецьку та Луганську і якщо хтось знає як їх звідти вичавити до Росіі - буду радий. Але, на моє переконання, це неможливо, в тому числі і через "миролюбиве" ставлення місцевого населення до своєї держави та своєї армії. Тому зараз, щоб ми надалі не потрапляли в оточення, - необхідно негайно змінити стратегію війни, - додав він.

На думку політика, негайно треба:

1. Запровадити військовий стан у прикордонних із Донбасом областях.

2. Поступово відводити наші війська і прикордонників із тих районів, де ми наражаємо нашу армію на серйозну небезпеку (попередньо розірвавши оточення від Мар'янівки до Ізвариного).

3. Закрити всі без винятку прикордонні переходи із РФ.

4. Наша позиція має бути максимально чіткою - ніяких ігор в "переговори" і в "робочі групи". За війну і військові злочини є лише один головний відповідальний - президент РФ. І військова агресія Москви сьогодні є загрозою не лише для України, але й усього цивілізованого світу. Тому своє останнє слово має сказати ЄС та США. Кримінальні справи по російських військових злочинцях має розслідувати Гаазький трибунал. А Захід має говорити не про заборону в'їзду, а про повну ізоляцію керівництва Кремля, у тому числі і МЗС РФ.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також