Балога радить спокійно сприймати різкі заяви Будапешта

4
8

Так політик відреагував на слова міністра МЗС Уорщини Петера Сійярто, який пригрозив блокуванням євроінтеграційних прагнень України через підписання Порошенком закону про освіту.

— Радив би усім спокійніше сприймати заяву міністра закордонних справ Угорщини. Не думаю, що вона матиме якісь серйозні наслідки. Бо за цими словами стоїть виключно внутрішня політика самої Угорщини, а Україна, на жаль, для них всього лише інструмент загравання з електоратом, - написав Віктор Балога у себе на сторінці у Фейсбук.

— Окрім того, як я вже говорив, угорці є складовою частиною української влади. Представник угорців є членом коаліції у ВР, угорські партії на Закарпатті є частиною провладної більшості. Це говорить про те, що в українській політиці їх насправді все влаштовує, а гострі заяви – лише відігрівання на власного виборця. А українські політики роблять з цього більшу проблему, ніж вона є насправді, - додав політик.

Нагадаємо, Угорщина погрожує блокувати будь-які ініціативи України у її просуванні у напрямку європейської інтеграції та участі у програмах Східного партнерства.

Коментарі

И
Иван

Респект Викторе Ивановичу за правильну позицию.Хай би пан Брензович перестав загравати з владою,пора визначитись,до важливише,дийсне видстоювання "интересов" угорцив,чи...участь у провладний коалиции

*
*****

Правильна позиція українського політика.

Л
Ласло

Орбан по своїм діям клоун.

О
Ольга

Дуже цікаво . Якщо такий поганий закон для угорців , чому їхній Бос Бринзович не здав мандат і не вийшов з коаліції Президентської . Це по- перше . По друге: Ілдіка Орос далі знаходиться в коаліції з Маскалем , з партією влади . Що вони плачуть . Що більше баранів не буде , за які вони отримують сумашедші гроші . Нехай мають сміливість залишити владу , Барта їхній нехай залишить посаду і всі інші , тоді стане ясно , що дійсно дуже поганий закон . А всі ці погрози , це смішно. Ніхто не сприймає всерйоз.

ПД
петро дужий

"українцю" - не говоріть дурниці про Вашингтон. там розуміють одне, що україною правлять злодії і тому київ одночасно на гачку і у Вашингтона і в Москви. Орбана якраз поважають як сильного лідера.

E
en

Ну да, перебiсятся, чуть-чуть пофыркают тай почнуть тихо-мирно учити українську мову. Усе так

У
Українець

Виважена позиція, а брензович з москальом в ауті, уряд угорщини в програші від маргінальних заяв, окрім того в Вашингтоні розуміють поведінку мадярів як таких що працюють в синхроні з росією проти нас. Орбан від непродуманих зовнішньо-політичних проколів впевнено програє.

ПД
петро дужий

а що б він сказав якби розчерком печерського пера перевели з їх рідної української на румунську наприклад. весело було б. а ще поцікавтесь якою мовою розмовляють в його рідному селі. з української мови там лиш запис в паспорті. більшості українців знадобиться перекладач

Читайте також