Балога розповів про втрати 128-ої закарпатської бригади протягом лютого

13
15

На думку політика, рішення про виведення військ з Дебальцева – правильне, хоч і явно запізніле.

– Але, рапортувати про успіх, на жаль, поки що рано. За моєю інформацією, станом на 16:00 виведена значна частина особового складу 128-ї бригади, але потрібно ще серйозно попрацювати. Хочу вірити, що решта бійців буде виведено в найближчі години, – зауважив Віктор Балога. – А взагалі, це потрібно було робити ще 31 січня і я про це особисто говорив Президенту і не один раз. Тоді результат, з військової точки зору, був би таким самим, але втрат було б набагато менше. А вони обчислюються далеко не 30-ма пораненими, як інформують Головнокомандувача.

За даними народного депутат, лише в період з 1 по 16 лютого втрати 128-ї бригади складали 30 людей вбитими, 154 – пораненими, двоє потрапили в полон, а четверо – пропали безвісти. Втрати в озброєнні та військовій техніці точно встановити не можливо. Але, це більше, ніж 200 одиниць.

– Впевнений, що ситуація по інших військових частинах не краща. Тому, у мене виникає питання – чи володіє Головнокомандувач об’єктивною інформацією для того, щоб приймати правильні рішення. Бо після заяв про ефективність військового командування, складається враження, що керівництво Генерального штабу свідомо замовчує реальний стан справ для того, щоб не втратити погони. Така брехня коштує країні дуже дорого. А без відповідних кадрових рішень, особливо щодо начальника Генштабу, ми заплатимо її ще не раз, – наголосив Віктор Балога.

Коментарі

И
Иван

Трагедия «прорыва» из котла произошла при следующих обстоятельствах: 17 февраля командование 128 Закарпатской отдельной горно-пехотной бригады в лице полковника Сергея Шаптало, вступило в переговоры с командирами штурмующих Дебальцево частей армий ДНР и ЛНР. На тот момент Сергей Шаптало остался самым старшим офицером ВСУ в котле, всё командование сектора «С» сбежало из «несуществующего котла» неделей раньше. Со слов бойцов ВСУ, Шаптало договорился о том, что 128 бригада будет выпущена с грузовым транспортом и лёгким стрелковым оружием, но в момент выполнения договорённостей, под давлением из Киева, попытался так же вывести колонну бронетехники. Получилось так, что штабная колонна и примерно половина бойцов бригады прошли беспрепятственно, согласно договорённостям, а вторую и третью колонну, с бронетехникой, «сепары» «раздолбали вдрызг». http://jpgazeta.ru/ukrainskie-chasti-v-artyomovske-na-grani-bunta-poroshenko-lzhyot/

Я
Я

Віктор Іванович !А не влаштувати би урочисто свято для наших героїв, так щоби з родинами прийшли. Прямо в центрі міста, щоби люди самі принесли хто що зможе якусь їжу, напої, зробити такий величезний стіл, щоби зібрались всі . Нашим хлопцям буде приємно відчути себе потрібними, шанованими. Згадати тих хто не повернувся...Це було би якось сердечно та зворушливо для всіх. Мені здається на таких святах народжується патриотизм та любов до своєї Батьківщини.

Д
друг

Обережно! Не дайте себе обдурити крадiю та аферисту!!! Шолтiс Юлiй Людвикович, який мешкае в Закарпатськiй областi мiстi Мукачево по вул. Берегiвськiй буд. 28, кв. 15 (тел. домашнiй4-41-41, моб. – 0995061005) зарекомендував себе, як людина що здатна на шахрайство, обман а також крадiжку. Дуже небезпечна людина – лицемiр, мае аморальнi задатки. Постiйно пропонуе послуги на виконання ремонтних робiт в будiвлях, спорудах та помешканнях, а потiм намагаеться обдурити, а кошти привласнити I розтринькати на свiй розсуд. Йогобатько Шолтiс Людвик Людвикович I мати Шолтіс Габрієлла Іванівна синка покривають та створюють йому всi умови для можливостi творити беззаконня. Попереджаю всiх на майбутне – це дуже небезпечнi та лицемiрнi люди. Будьте обережнi при спiлкуваннi I особливо коли будете мати з ними якусь справу.

1
123

Балога всьо видить і знае сидячи в фейсбуку. А чого він будучи секретарьом у ющенка нич не зробив проти руської пропаганди на Донбасі? Якби йому дали посаду якогось міністра, то він би иншак говорив. А так лишили з носом, тому кіпішуе

П
Порошенко

Зате Я файно розмовляю англійською і посмішка у мене така виразна, сльози такі натуральні - кажуть що менi хочуть привласнити "Оскара" за фільм "Україна в дупі" і представити мене до Нобелівської премії Миру -"За величезний внесок у досягнення вічного спокою та вічної пам'яті на Південному Сході України", ще кажуть що члени уряду скоро будуть підвищені на високі дерев'я ...

.
.

Будь проклятi цi киiвськi тварi,що розв'язали громадянську вiйну в Украiнi!

ДП
до петра ти дибил то його уродич

До петра налетай то Його уродич

Я
я

реальні цифри дуже страшні, на даний час точно не скажуть але пару сотен двухсотих.. Така ціна висока недбалості генерального штабу! Царство Небесне Героям !

В
Варош

Слава богу, шо через тиждень до Порошенка дойшло, шо треба то дебильцеве лишати. Людей там поклали доста. Несь уповів, що за ті смерті дасть кучу значків тим, ко ся лишив. Командиру дав май великий орден. Жесть.

ДП
До петра

Наскільки відомо всім розумним людям, порошенку всі дякують.

ДП
до Петра

Ти що хочеш, щоб В.І. тиск повисився, то є гірка для нього правда, з нею не попіаришся.

П
петро

Вікторе Івановичу,ще нам розкажіть у скільки людських життів нам обійшовся Гелетей, чи понесе він покарання та КОМУ дякувати за його призначення?

З
Закарпаття

Вікторе Івановичу, громада Закарпаття вболіває за своїх земляків, які є прикладом мужності, героїзму, патріотизму, відданості народу. Разом з тим, спостерігає за Вашою відкритою позицією до керівництва держави щодо подій у Дебальцевому. Ви виявили наполегливість, відверту критичність замовчувань і неправдивої інформації про перебіг подій, вимогу нагального прийняття рішення задля збереження життя воїнів. У складний час Ви стоїте пліч-о-пліч із захисниками Вітчизни, їх родинами, зуміли об"єднати закарпатців у спротиві і у взаємодопомозі. Ще раз переконуємось, що Ви є сильним і вольовим Лідером, який гідно представляє наш регіон на державному і міжнародному рівнях!

П
ппдець

КОРОЧЕ РОСІЯ НАПАЛА, А ЄВРОПА І АМЕРИКА ЗЛИЛА, ОСЬ ВАМ І ГАРАНТІЇ ДЕМОКРАТІЇ!ОДНІ БАЛАЧКИ, ЗАСУДЖУЮТЬ, ЗАСТЕРІГАЮТЬ, А КОНКРЕТНО ДОПОМОГИ НЕ ДАЮТЬ! ТАК І ДОПОМАГАТИ БУДУТЬ, ЯК БУДЕМЕ У ЄВРОПІ, СКОРІШЕ ВСЬОГО БУДЕМО У ВЕЛИКІЙ ЖОПІ!!!

СЧ
скажу чесно

ще тепер не озвучені цифри загиблих у 2гій світовій війні,так що чекати і чекати,нагнітати паніку тоже не потрібно, за незалежність Україна заплатить саму високу ціну з усіх републік бувшого СССР при умові що нас підтримають.Но раз ми впряглися то назад дороги нема.Бо всі будуть у Сибіру.Вросії кончаеся славянське населення,а в звязку з подешевінням нацпродукту Водкі, ім песец за пару десятилітть

Читайте також