Балога розповів, скільки «марнотратять» апаратники ВР, прикриваючися депутатами

17
5

Політик наполягає на необхідності оприлюднення інформації про усі сумнівні бюджетні витрати та осіб, які їх ініціюють.

«Витрата у такий важкий для України економічний час чиновниками Апарату ВР 359558 гривень (261 656 - на видання парламентськими чиновниками довідника «Адміністративно-територіальний устрій України» тиражем 2 000 примірників і 97 902,00 грн для депутатського «ділового щоденника, планінга, книги алфавітної, папки для документів, кулькової ручки та пакета поліетиленового») на закупку цього непотребу для депутатів мене просто шокує», – написав Віктор Балога у своєму Facebook.

«Звісно що я нічого з цього собі не взяв, і багато хто з інших народних депутатів так само поступив. А скоро ми ще з'ясуємо, скільки коштує що-сесійне видання книжок з текстом стенограм чергової сесії, до яких і так є відкритий доступ через мережу Інтернет», – зауважив політик.

«Цими витратами постійно обурюється громадяни України, але вирішують, що це потрібно придбати не депутати. В Державному бюджеті України, за який голосують депутати, про такі витрати ніколи не написано. І рішення так викидати на вітер народні гроші, та ще й в часи кризи, коли їх не вистачає на дитячі заклади, лікарні і пенсії для пересічних пенсіонерів, приймають чиновники Апарату ВР. І це, на мою думку, є неприпустимим», – наголосив Балога.

«Необхідно передбачити, в тому числі і через сайт ВР,забезпечення відкритого доступу усіх депутатів і пересічних громадян, на податки яких це купується, до бюджетних запитів, звітів про їхнє виконання, а також того, чи чиновники апарату ВР, що приймають участь у виданні таких книг, отримують якесь особисте матеріальне заохочення за виконання цих «унікальних» проектів», – підкреслив Балога.

Коментарі

С
Стьопа

Тіпа при Ющенкові, коли БАлога з ним керовав державою було щось краще або крали менше. Зараз коли відійшов від державного корита, скоріше за все, що тимчасово, то жаба давить. Треба собі ціну набивати, молодих і ідейних потрібно допускати до влади, а не стару, скомпроментовану бидлоеліту.

ВЗ
Видавець з Ужгорода

Я б з цього галасу не робив. А ось турбує інше. Як видавець кожні 2-3 місяці безкоштовно відправляю свою книжкову продукцію, і це вже понад десять років, до Парламентської бібліотеки. Й раніше це робив, поштові витрати брала на себе держава. Потім нас повідомили: відправку книжок маємо робити за власний рахунок. Щойно безкоштовно відправив (за власний рахунокчергову партію книжок до Парламентської б-ки та отримав таку відповідь: "У зв’язку з відсутністю фінансування поштових витрат у разі ненадання видавництвом конвертів з марками реєстри не надсилатимуться!» Нема як повернути мені накладну!! І це провідна установа, а що тоді говорити про сільську?!

ВЗ
Видавець з Ужгорода

Кинув цифри на калькулятор. Мені книжка («Адм.-тер. устрій України») не здається дорогою. Майже 1000 ст., тверда палітурка, малий тираж (2000 прим.) Мабуть, папір теж не найгірший. Ціна 131 грн за примірник (261656 грн : 2000 = 130,82 грн.)зносна, якщо врахувати,що видавництва звикли виставляти парламенту рахунки з кругленькими цифрами. Я б з цього галасу не робив.

М
микола

начинать экономить надо с городских советов, а потом рисовать картину в верховном совете.

В
Васілій

Це дуже погано...

Читайте також