Балога: Україна будує власне економічне чудо в рамках єдиної китайської стіни

18
0

Політик каже, що країна бавиться у багатовекторність та пудрить мізки Заходу.

«З кожним днем стає все більше зрозуміло, що ми нікуди не йдемо – ні на Схід, ні на Захід. Україна будує свій власний проект - українське економічне чудо в рамках єдиної китайської стіни. І це навіть не Білорусь-2. Бо, дякувати Богу, сателітом Москви ми не стали, але продовжуємо гратися у багатовекторність і пудрити мізки Заходу. Це якийсь особливий проект. Я б назвав його «недовенесуела», бо нафти у нас нема, а сланцевий газ в промислових масштабах з’явиться не раніше, ніж через 5-10 років», – зауважив Віктор Балога.

«Європейська дипломатія щодо України стала пряма як двері. Нам прямим текстом кажуть – випустіть Тимошенко, знайдіть інший варіант і ви будете в Євросоюзі. Не відразу, але будете. А ми у відповідь поводимо себе як монтер Мєчніков – спочатку асоціація, безвізовий режим, а потім ми подумаємо. І найгірше, що часи монтера Мєчнікова, як і базарного кидалова уже пройшли. Зараз усі просять передоплату. А її немає, бо навіть напівкроків – хоча б по звільненню Луценка – ніхто не робить. Навіть міліметрових зрушень Європа не бачить», – додав політик.

«А бажання є лише одне – перетворити Україну на тихе, пострадянське болото, де квакання кожної жаби відоме давно. Це бажання побудувати «брєжнєвщину» за принципом «добре, хоч так і аби не гірше». Ну що ж», – підкреслив народний депутат.

«Останні роки це якось вдавалося. 2012-й ми проскочили без дефолту і явної міжнародної ізоляції після проблемних виборів у ВР. Навіть у тих бетонних стінах, які ми самі будуємо навколо себе, ще є шпарини, через які можна пройти в Європу. Ще трохи, і через ці шпарини можна буде лише дивитися. І рано, чи пізно цю стіну хтось таки знесе. Але Україна втратить час, а нинішня влада – можливості. Бо якщо Янукович стане тим президентом, який заведе Україну в ЄС – в 2015-му році конкурентів у нього не буде. І зараз є всі можливості, щоб поставити крапку в цьому питанні. Або двокрапку, після якої підуть реформи, допомога МВФ, безвізовий режим, інвестиції і цілком конкретні можливості для наших громадян – починаючи від роботи для одних, і закінчуючи подорожами для інших», – підсумував Балога.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також