Балога – уряду: Чому хтось повинен мати три аеропорти, а Закарпаття – жодного?

11
5

Народний депутат дорікнувся урядовцям, які передбачили спорудження аеропорту між Дніпром і Запоріжжям, де вже є летовища, але забули про Закарпаття, яке не має авіасполучення вже 2 роки.

– Закарпаття – найзахідніший регіон України. Добратися до нас – ще та історія. Дороги вбиті, квитків на потяг майже ніколи немає, аеропорт перестав працювати ще в 2016 році. Закарпатці з цим майже змирилися і користуються летовища Словаччини і Угорщини. Можна все зрозуміти. Війна, економічна криза, грошей немає, потерпіть… Але коли дивлюся проект бюджету на наступний рік, бачу, що уряд планує будувати новий аеропорт між Дніпром і Запоріжжям. Питання – для чого? І там, і там є діючі аеропорти. Відстань між містами – 80 кілометрів по нормальній дорозі. Але їм збудують ще один. А нам-закарпатцям влада тільки обіцяє, що відновлять роботу аеропорту в Ужгороді. Що побудують новий в Мукачеві. Але в бюджеті грошей на це немає. Одні лише слова. Таке враження, що вони дійсно хочуть перетворити Закарпаття на діру, щоб тут не було туристів, щоб тут не розвивалась економіка, – наголосив Віктор Балога.

– Шановні, ви уже і так догралися до того, що Закарпатці віддають своїх дітей в угорські університети, бо до Будапешту добратися легше, ніж до Києва. Я закликаю владу – досить годувати нас «завтраками». Дайте нам аеропорт, пустіть до нас туристів, не перетворюйте Закарпаття на гетто. Ми не другий сорт! Чому хтось повинен мати три аеропорти, а ми – жодного?

Коментарі

С
Силян

Добре булоби у мукачево аэропорт а би ще до Праги до Братиславе литали

А
АВІА

Їм Закарпаття потрібне лише для контрабанди і вивозу лісу.А потім будуть финькати,як за Кримом!

1
1234

Правдоруб, Віктор... Ви патріоти Закарпаття? В Україні парк однієї людини і його скоро не стане.... А ось уже декілька лоукостерів в Україні працюють і будуть розвиватися. Чому з словакії чи венгрії можно за парудесят євро облетіти всє Європу, а в Україні я маю за два тижні до поїздки шукати квиток на потяг до Києва за майже 700 грн (20 Євро). і в додаток в Ужгороді при посадці літаки мають просити дозвіл у словакії...

N
ncecslrf

Ви читайте уважно ,шо пан Балога пише !Аеропорт потрібний ,чи до того Києва ,Одеси ,і.т.д !Ви хочете .літайте ,возітся ,але шей для того ,шоб до нас ,приїзджали туристи ,для того треба робити сполучення.Чому на Буковель і дороги і все шо жочеш ,і інтерсіті .Закарпатський край заслуговує на це ,і аеропр ,і інтерсіті ,обіцяють уже незнаю з травня .Питання ,нафіга відкрили новий тунель ,міліони влупили ,шо вже вивозити з тої держави хіба ,ліс лишився і земля.

В
Виктор

Краше з Угорьщини что Словакії літати. Укр.авіа парк небезпечний. Подивіться які старі літаки у авіаперевізників. Від деяких просто відмовилися у інших країнах

Читайте також