Балога: В нашій європейській країні всяке сміття принципово говорить в парламенті іноземною

16
13

Політик навів приклад, що у Киргизії вирішили штрафувати держслужбовців за незнання державної мови.

«Дуже актуально для України, з огляду на вчорашні події у Верховній Раді. Подивіться, що навіть у пострадянській Азії захищають державну мову. А в нашій європейській країні всяке сміття принципово говорить в парламенті іноземною. Впевнений, якби за кожен виступ треба було платити штраф – «принципових» у Верховній Раді поменшало б у рази. А стосовно інших – думаю, українці з радістю подивилися б, як деякі чиновники і народні депутати здають іспит на знання державної мови», - зауважив Віктор Балога. 

Коментарі

А
ага

до: Anders "Ви зараз теж говорите українською" -туй я з вами не согласен. Українська мова є посуті смесьов польської і тамтешнього місцевого говору, вже через деякий час було придумано алфавіт для нового діалекту, але цей алфавіт почали використовувати у політичних цілей для бородьби із російов та становлення нації(нащот укр.нації та мови можна вести багато дискусій, но суть не вцьому). Закарпатський говір, розвивався окремо і виник скорше чим українська, тому мож сміливо казати ош він є окремов мовов, і ни вякому случаї його нимош прирунювати до української, і казати шо закарпатська говірка є діалектом "великої і могучої" української мови. Прості закарпатці називають себе русинами - бо ця назва закріпилася за ними ще від часів Русі. Але обідно те шо цю назву і нашу історію заполітизували промосковські попи і дипутати, котрим треба лиш заграничні рублі. А населення україни відреклося від своєї істиної назви - русини, русичі. Чому? мені самому цікаво.

A
Anders

до ага Галицький діалект теж суттєво відрізняється від української. Але вони його забули, на жаль... Ви зараз теж говорите українською, просто тією, якою говорили наші діди, і якою будуть говорити наші діти. На Закарпатті збереглись ті слова і звуки, яких забула уся Україна. Саме тут законсервувалась та жива мова. Від корінного закарпатця.

М
Мукачівець

Знаючи загальний рівень освіченості В.І. можно сказати, що весь арсенал політ- фінтів його не надто багатий. Коли використає останній, то окажеться за бортом, тобто нікому вже не буде потрібний, навіть якщо із шкіри вон вилазитиме, дублюючи королеву галицького націонал- оргазму, фурію- фаріон, бо до михальчишина йому, як до марса.

Х
Хз

А тим часом Росія планує зобов'язати трудових мігрантів складати іспит на знання російської, і це правильна політика.

О
об'єктивний

до ага А скільки вже разів так говорили експерти про Балогу та його родину, але він завжди виходив сухим із води. Знов почне говорити про важке життя, що його використали політичні союзники і все, він як завжди у виграші. Шкода, що прості виборці цього не розуміють і Балога в черговому політичному проекті буде розказувати як він піклується про людей, і перед виборами купляти голоси за продовольчі набори

А
ага

"Балога може і дійсно хоче підлизатися подібними заявами до ВО Свобода." Вхід Балог до Во Свобода - буде останнім і провальним у політичній діяльності їхнього сімейства.

О
об'єктивний

Балога може і дійсно хоче підлизатися подібними заявами до ВО Свобода. Після чергового кидка Балогою своїх союзників ( на даний момент це ПР ) необхідно шукати нових друзів у політиці, які б знову повелися на його обіцянки. А там гляди і скоро Балога пристане до свободівців з братами.

З
закарпатець

Все нормально. Віктор Іванович, у властивій для себе манері, шукає місце для своєї депутатської родини під "політичним сонцем". Залишилось бажання грати якусь помітну роль в українській політиці. Поки що нічого не виходить. Що буде далі? Побачимо.

А
ага

до: Fredy пуддержуву. По якому говорили пра баба тай дідо Балоги? на українській? не смішіть люди, ви із закарпаття і добре знаєте шо ми говореме не по українськи а по свому. Йсе всьо шо ви написали, ісе для україномовної публіки і ваших прихильників. "А в нашій європейській країні всяке сміття принципово говорить в парламенті іноземною" Іноземна мова для нас закарпатців - українська. А всякі "свідомі(галичанські) патріоти" україни смівуться із нашого рідного говору, тай думавуть собі ош дурні мадяри, горяни, сепаратисти ітд. і тп., ниваловшні говорити нормально на рідній солов'їній. А ви мова-мова, шо україниць шо руський єден ото хрен.

М
мен

Фредю тобі мама якого молока давала коли ти на світ народився????

К
коопторг

Один "европеєць"- "представник" від Закарпаття , то вступає до групи, то виходить із до групи принципового сміття

F
Fredy

Вітьку, тобі на мозг близість з фаріон повпливала? Не забувай, ти з Закарпаття, з багатонаціонального та багатомовного краю! Такого роду заяви притаманні лише нашим зацикленним на своїй мові сусідам.

В
виборець

Невже Балога думає, що люди настільки дурні і після останніх подій будуть хоч одне його слово сприймати всерйоз? І дня не пройшло, як Балоги осоромилися на все Закарпаття, як тут знову нас починає повчати старший Балога. Може вже годі дурниці писати у фейсбуці і розповісти виборцям, що це були за каруселі у парламенті з Петьовкою та Павло Балогом!

Читайте також