Балога: В Україні зброю не мають лише ті, кому вона дійсно знадобиться, коли прийде час обороняти країну

11
8

Політик наголошує, що вже понад місяць його законопроект щодо використання вогнепальної зброї припадає пилом у парламенті, бо в його прийнятті не зацікавлена нова влада.

"За скромними підрахунками в Україні налічується більше мільйона легальних стволів – це і мисливська зброя, і нагородна, і травматична. Цифра не мала. Але навіть з таким показником, перестрілки, як спосіб з’ясування стосунків, не є правилом. Нелегальної зброї за різними оцінками, щонайменше, в три рази більше. В переважній більшості їх власники – це ті, кого називають відморозками, і наводять їх як аргумент проти озброєння військовозобов’язаного населення", - зауважив народний депутат.

"Тому, усі противники побудови в Україні армії швейцарського взірця повинні розуміти дві речі. Перше: всі, кому потрібна зброя з незаконних міркувань, уже давно її мають. Її не мають лише ті, кому вона дійсно знадобиться, коли прийде час обороняти країну. Друге – уже сьогодні кожен десятий громадянин України так, чи інакше може вважатися озброєним. Тому, я не бачу проблем в тому, щоб за взірцем Швейцарії озброїти хоча би мільйон військовозобов’язаних громадян України, які знають що таке зброя. Це те, що в короткий термін збільшить чисельність армії ледь не в десяток разів. Мільйон озброєних чоловіків – це те, що остудить голову будь-якому окупанту", - підкреслив Віктор Балога.

"Законопроект, який дозволяє це зробити, ще місяць тому був зареєстрований мною у Верховній Раді. Його суть дуже проста: кожен резервіст після відповідного медогляду і перепідготовки отримує право на зберігання у себе за місцем проживання автоматичної стрілецької зброї. Але, мій законопроект з незрозумілих причин не розглядається взагалі. Висновок напрошується сам – керівництву Верховної Ради не потрібна багатомільйонна патріотична армія. Як в такому разі вони збираються обороняти державу, залишається загадкою", - відзначив політик.

Коментарі

СК
Сергій К

Правий Балога на всі 100%. Закон ПРО ЗБРОЮ потрібно удосконалювати та лібералізовувати. Приводити у відповідність, до світових стандартів. І не переживайте, що народ перестріляється - просто потрібно чітко відсіювати категорії користувачів (психи, алкаші, судимі) яким цю зброю давати неможна. ГОЛОВНЕ-хто хотів, в тому числі злочинці, давно уже зі стволами.....причому з такими, які ніде не враховані. А решта громадян - беззахисні мішені!

LA
law and order * *

Шановний п.Балога, а не здається Вам, що насамперед у державі повинен панувати закон? Не здається Вам, що органи правопорядку, які фінансуються платниками податків, повинні наводити лад і порядок в державі? Виходить так, що Ви проти цивілізованого порядку в державі? Вам імпонує хаос і анархія, який є зараз і який посилиться, якщо більшість громадян буде озброєною? Ви можете собі уявити ситуацію, коли пів-Мукачева буде озброєною? Ви розумієте, що це буде? Насамперед, зробіть так, щоб гроші платників податків використовувались за призначенням, не крались представниками влади. Наразі Ви ще все залишаєтесь представником влади, то й покажіть на прикладі маленького містечка, що влада - це закон. Якщо Ви цього зробити не можете ( чи не хочете )- не давайте нікому поради, вони нікому не потрібні від людини, яка не може ( не хоче ? ) навести лад в маленькому містечку. Почніть з себе, пане Балога, почніть з Мукачева, а вже потім, коли наведете європейський порядок в себе дома радьте Україні

Ф
Федя

Ну ти сказанув канечно. Тут сусіди один другого ножами ріжуть а ти про автоматичну зброю говориш. Може хватить уже курити коноплю ?

0
007

Люди доведені до відчаю , перестріляють сусід сусіда ,зброю видавати нікому не можна кругом одні шизофреники на то має бути професійні органи , а не "СЕПАРАТИСТИ" в пагонах.

ПК
правду каже

треба ми даяку пушку, бим собі кабана завалив, бо вшіткі кромплі перерив.

1
123

Бютівське кодло і Ко бояться більш за все народу та Майдану!

П
Петро

Нормальна пропозиція, потрібно її активно пропагувати серед громадян. Опублікуйте законопроект і починаємо публічне обговорення.

Х
Харьков

Дайте оружее населению и не будет сепаратистов,очень быстро.Найдется масса людей готовых унести с собой этих подонков.

Читайте також