Балога вимагає від ВР звільнити Гелетея та Муженка

9
0

Відповідні постанови народний депутат зареєстрував у парламеті.

- Зареєстрував у Верховній Раді проект постанови про звільнення від виконання обов’язків Міністра оборони Валерія Гелетея. Так, після одруження мого старшого сина, наші родини "поєднують певні зв’язки". Але, для мене на роботі родичів немає і ніколи не було. На роботі – ми або працюємо і справляємося з задачами, або ні, - прокоментував Віктор Балога.

- На Міністра оборони є безліч нарікань, як з боку військових і колег по уряду, так і від громадськості. Особисто я солідарний з людьми, і мене, як громадянина, така робота теж не влаштовує. Тому, вирішив взяти на себе відповідальність за внесення у ВР проекту постанови про звільнення Міністра оборони, хоча преса (скоріше з владних пагорбів) по сьогоднішній день його прихід в уряд приписує мені, - додав народний депутат.

- Не менше нарікань є і на генерал-полковника Муженка. Тому, щоб бути справедливим до кінця, також зареєстрував проект постанови про звільнення начальника Генерального штабу Збройних Сил України. Вести у танкову атаку бійців – це, безумовно, вчинок. Але це – робота офіцерів. Задача начальника Генштабу – зробити усе, щоб ці офіцери не опинилися в котлах, - підсумував Віктор Балога.

 


П О С Т А Н О В А
ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про звільнення Міністра оборони України Гелетея В.В.

За неналежне виконання своїх обов’язків на посаді Міністра оборони України, що виявилось в допущених недоліках при забезпеченні життєдіяльності Збройних Сил України, їх функціонуванні, бойової та мобілізаційної готовності, постачанні озброєння, військової техніки та інших  матеріально-технічних ресурсів, організації виконання робіт і надання послуг в інтересах Збройних Сил України, здійсненні координації та взаємодії діяльності органів виконавчої влади щодо підготовки держави до оборони, забезпеченні  мобілізації в Збройних Силах та інших військових формуваннях,  що мало наслідком значні жертви серед особового складу Збройних Сил України, правоохоронних органів та добровольчих формувань при виконанні завдань у зоні  антитерористичної операції (АТО), керуючись пунктом 12 частини першої статті 85 Конституції України,

Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:

1. Звільнити Гелетея Валерія Вікторовича з посади Міністра оборони України.
2. Ця Постанова набирає чинності з моменту її прийняття.


Голова Верховної Ради               України      О.Турчинов

 

 

П О С Т А Н О В А
ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про звільнення начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних Сил України Муженка В.М.

За неналежне виконання своїх обов’язків на посаді начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних Сил України, що виявилось в допущених недоліках при стратегічному плануванні застосування Збройних Сил України, інших військових формувань, правоохоронних органів в зоні антитерористичної операції (АТО), в тому числі при безпосередньому військовому керівництві Збройними Силами України, що призвело до значних жертв серед особового складу, керуючись частиною першою статті 17, статтею  91 Конституції України,

Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:

1. Рекомендувати Президенту України Порошенку Петру Олексійовичу розглянути питання доцільності подальшого перебування на посаді начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних Сил України Муженка Віктора Миколайовича та його звільнення.
2. Ця Постанова набирає чинності з моменту її прийняття.


Голова Верховної Ради               України      О.Турчинов
 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також