Балога закликав бойкотувати ініціативу Кирила щодо відзначення 1025-річчя Хрещення Русі

3
18

Нардеп зауважив про актуальність створення єдиної Української православної Церкви.

"Всі ми добре розуміємо, що сьогодні церква в широкому розумінні життя - більше, ніж духовність. Особливо, якщо це РПЦ . Але остання просто вже переходить усі межі адекватності. Особливо в питанні 1025-річчя Хрещення Русі", - відреагував політик на озвучену главою Російської православної церкви патріархом Кирилом версію відзначення 1025-річчя Хрещення Русі, яке начебто має пройти у липні в Москві.

"Може краще, щоб Кирило святкував у Москві ще й появу християнства як такого, або річницю Вірменські церкви (вона старіша за нашу)? Бо яке відношення Московія має до Хрещення Київської Русі? Правильно - ніяке", - наголосив Балога.

"Тому особисто я сподіваюся, що патріархи основних православних церков не приїдуть до Москви, якщо Україна в особі церкви, влади, опозиції і громадськості запросять православних ієрархів до нас, і за одне ми створимо умови, щоб в цьому році почався процес створення єдиної Української Православної Церкви. Час для цього настав і нас підтримають всі (зрозуміло - за винятком Кирила)", - підкреслив політик.

"Вважаю, що Янукович в цьому процесі може відіграти важливу позитивну роль. Але для цього потрібно витягнути голову з піску і дати зрозуміти Москві, що Україна хоче свій патріархат і свою ідентичність", - зазначив Віктор Балога.

Коментарі

У
учусь

Ведь не зря Москва называется : третим Римом - наследницей Константинополя ( духовное рукоположение )!(читайте историю уважаемые: и не судите - да не суди мы будете!)

М
Марк

Как твой рот может такие слова говорить?? Атеист хренов!

В
Вероніка

Я особисто відвідую церкву Московського Патріархату, і відвідую кожну неділю а не так як наш шановний політик, який на своєму фейсбуці читає незрозуміло шо і думає що він самий розумний на білому світі. Запомніть пане Вікторе Бог палкою нікого бити не іде, за свої многочисленні слова рано чи пізно ви заплатите.

Г
Гість

А не пора би нардепа такого супер пупер умного пристрелити шоб менше говорив???????

А
Андрій

Ніхто тебе таку бидлоту не підтримає,як ти смієш сувати свій ніс туди, де ні каплі не шариш,ти скажи ліпше в яку церкву ходиш і скільки раз.........у році,майже на празники великі і то сумніваюся,припомню я випадок перед виборами коли ти хотів священників підкупити, ти не знаєш ні шо таке духовність, ні шо таке церква бо твої кармани наповненні нечистими грошима,такшо закрий свій рот і не лізь у релігію,чмо!

Б
Бейло

А перед виборами забули як несли грошi та подарки тодi добрi всi вiри..

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

ще треба папі римському ультиматум видати та має бути окрема римокатолицька та грекокатолицька церква в україні зі своїм папою? в мукачево 210 мусульман їм треба свій мечеть! краше займіться містом та його проблемами, а релігію залиште компетентним...

P
petit_oiseau

плюсую за ідею "Поради від Віктора" а ще краще відео-блог, шось типу "Вісьолиє Історії" Мукачево.нет, ви вже захопились цитуванням вельмешановного Віктора Івановича. в Україні, та і в Закарпатті є купа політ. діячів, які кожного дня на щось реагують і щось кажуть (навіть фейсбук у багатьох є! уявляєте?). Або дісно робіть рубрику для фанатів Балоги, або вже стільки не смітіть тут. Якщо мені треба буде дізнатись думку Віктора Івановича про урожай картоплі на 2013, я обов'язково почитаю його фейсбуки, твіттери, інстаграми і всьо шо в нього там є.

7
777

Віктор,Прийшов той час,коли я за тебе.

П
Політолог

Тут попередній коментатор втрапив у яблочко. Всі ці заяви дійсно пов'язані з страхом Балоги перед Медведчуком, який з кожним днем набирає політичні девіденти, а Балога такими заявами їх втрачає.

4
4521

Правильно Віктор Іванович. гнати цих Медвійчуків треба з УКРАЇНИ

4
4521

Правильно Віктор Іванович. гнати цих Медвійчуків треба з УКРАЇНИ

ВІ
Вікторе Івановичу!

А що би Ви порадили сіяти жито чи пшеницю? Чим мастити шкіру обличчя, щоб прищики не вискакували? Чим дах перекривати ондуліном чи шифером? Слід очікувати, що змістяться магнітні полюси землі? На що краще ловити рибу за пивзаводом? Як вивести з городу медведюха? Чим травити тараканів? Як позбутись неприємного запаху в холодильнику? Пару рецептів від лупи і карієсу...? Мукачево.нет - виділіть площу під постійну рубрику "Поради від Віктора"!

D
dyr

Що ви, куме не кажіть, але нога коло гузиці грубша. Цього разу Балога добре каже.

6
655

бАйкотувати...))Т9...?))

Z
z

Чем бы дитя не тешилось... всегда улыбают такие коменты. И вроде бы министром был. И депуТ вроде...

ДМ
До Михайла

І шо не правильно Балога каже? Чи тобі коменти на "Золотій горі" пишуть? Правильно Балога каже, давно пора виходити з під "дружньої опіки" московської церкви, яка нас так любить шо задушити готова.

М
Михайло

Пане Вікторе Івановичу, з Вас державний діяч ніякий, і, наскільки я зрозумів, Ви вирішили себе у релігійних справах спробувати. Краще не варто, бо і тут осоромитеся. Ви маєте "Кесареве", а Боже залишіть Богові!

Читайте також