Балога закликав українську владу відмовитися від урочистостей на 1 та 9 травня

10
15

Мова йде про паради, концерти та інші помпезні заходи, які досі є традиційними для країни.

По-перше, зауважує політик, Україна фактично перебуває у стані війни із РФ. Тому було б розумно зараз зосередитися на будівництві нових ліній оборони, а не на святкових феєрверках.

По-друге, додає він, 1 травня державі й відзначати немає чого. «І дуже радий із того, що наше суспільство вже сприймає цю дату лише як додаткові вихідні, без домішків радянської пропаганди. А якщо комусь із політиків-лєнінців і хочеться організовувати «майовки», то держава не має виступати спонсором цієї клоунади», - наголосив Віктор Балога.

«По-третє, впевнений, що справжні ветерани, на відміну від «ряжених» аніматорів, лише позитивно сприймуть повернення 9 травню його справжнього значення. Саме у цей день ми маємо згадувати усіх загиблих, вшановувати сиріт, вдів і тих, хто залишився живим. А не возити по Хрещатику БТРи під звуки московських курантів», - підкреслив народний депутат.

«Хочу наголосити, що зараз йдеться не про війну з радянськими датами і не про формат проведення вихідних. Влада має продемонструвати всім, що вона відмовляється від радянських ідеологічних лекал та тоталітарних комплексів і реально запроваджує принципи, за якими живе європейська спільнота», - підсумував він.

Коментарі

О
оксана

а як же бути із нещасними ветеранами, котрих ітак небагато лишилося! вони чекають 9 травня, бо тоді про них хоч хтось згадує. не на тому ви пропонуєте економити, віктооре івановичу.

З
Закарпатец

Сейчас наступает МОМЕНТ ИСТИНЫ - 9 МАЯ СТАНЕТ ЯСНО КТО ЕСТЬ КТО.

Р
РУСИЧ

Правый это временно Я с вами ОХ КАК ПОКВИТАЮСЬ

Р
россиянин

У нас в новостях только что сказали, что "Правый сектор" угрожает ветеранам, которые собираются надеть награды на День Победы. Это правда?

Х
ххх

в.і а як бисьте не хотіли того но празник е празник І МИ БУДЕМЕ ПРАЗНОВАТИ а ви празнуйте фашиські празники і бандерови свічку паліть скоти

ТМ
То молодь

Вот и налицо современная молодежь... Писать не умеет, историю не знает... Еще и считает, что лучше б нас немцы укокошили в свое время... Позорище нации такая молодежь...

Ж
Женя

Правильно,навіщо поважати ветеранів,які загинула воімя нашого життя.Забути історію поважних людей і написати нову про добру америку і класного балогу...Слава героям Великої Вітчизняної війни!!!!Ніхто не забутий і ніщо не забуто!!!

ДІ
до Івана

Щось не пригадаю вже коли це в України були помпезні паради, сподіваюсь ви не вважаете парадом ті дійства, що відбувались як мінімум при Ющенко та при Януковічі. Парад бачу лише у Москві все інше можна назвати по різному але не парадом це точно, а організувати урочисту ходу та заправити пару Т-34 на це вибачте багато грошей не треба. Ветеранів Великої Вітчизняної і всіх інших вітаю з цією без перебільшення Великою Перемогою!!! СЛАВА ВЕТЕРАНАМ ВЕЛИКОЇ ВІТЧИЗНЯНОЇ!!! Спасибі ВАМ за цю ПЕРЕМОГУ!!!! Низький уклін!

ДД
Для Джузеппе

Свою історію треба знати, тоді не будемо приречені чужу повторювати...

І
Іван

Пропозиція В.Балоги слушна, вчасна і така, яка заслуговує на всіляку підтримку. Замість помпезних парадів та інших яскравих масовок,- краще провідати стареньких вдома, а мертвих вшанувати на кладовищах.

ДС
Джузеппе Сульфаро

Як можна в одному реченні використовувати настільки противоречні висловлювання: " зараз йдеться не про війну з радянськими датами" "Влада має продемонструвати всім, що вона відмовляється від радянських ідеологічних лекал" ? Той хто не памяттає свою історію приречений її повторити

М
Молодь

Празника насправді не треба і треба від усього МОСКАЛЬСЬКОГО ОТКАЗАТИСЯ, краще Німці виграли б війну і булоби все чудово. А ВІД БАЛОГИ ЙОГО СОБАК ЖУРНАЛІСТІВ І АКТОВІСТОВ РИГАТИ ХОЧЕТЬСЯ!!!!!!!!!!!!!

Я
я

Я только "за"! Нельзя же в стране победившего фашизма праздновать день победы на этим самым фашизмом!

1
1

Вспоминают погибших и замученных фашистами в Великой Отечественной Войне 22 июня, а 9 Мая-День Великой Победы и если для кого-то это не праздник, то не нужно это выдавать за заботу о государстве. Сделайте УВАЖАЕМЫМ ВЕТЕРАНАМ ВЕЛИКОЙ ОТЕЧЕСТВЕННОЙ ВОЙНЫ настоящий праздник, а не пишите всякую ерунду (ведь их к сожалению осталось так мало) и больше того государство ДОЛЖНО сделать так чтоб каждый прожитый день для ВЕТЕРАНОВ ВОВ тоже был праздником, это обязанность и долг каждого чиновника. А для нас - их потомков День Победы 9 Мая был, есть и будет оставаться ПРАЗДНИКОМ. ЧЕСТЬ И СЛАВА ВЕТЕРАНАМ ВЕЛИКОЙ ОТЕЧЕСТВЕННОЙ!!!

Я
я

спасибо вам наше правительство за счастливую жизнь. Вы все сделали для того, чтоб мы вымерли или поубивали друг друга. Какие уж тут праздники. Скоро будем бояться из дома выйти. И отдельное спасибо всем тем, кто стоял на майдане.

Читайте також