Балога закликає не голосувати за "чортівські закони Гаранта"

17
12

Народний депутат наполягає, що слід створювати Єдину Автокефальну Церкву в Україні.

— Мало того, що президент і Ко. розвалюють економіку, тепер вони вирішили розвалити церкву своїми законами, які сьогодні стоять у порядку денному ВР, - написав Віктор Балога на своїй сторінці у Фейсбук.

— Людина, яка далеко в собі вірить у Бога, не повинен голосувати за чортівські забаганки Гаранта по розвалу країни, які містяться в законопроектах №4511 і 4128. Якщо хочемо сильну Україну - потрібно думати про Єдину Автокефальну Церкву і про об’єднання всіх православних конфесій. Це буде державницький шлях, - додав народний депутат. 

Законопроектом  № 4128 доповнюється чинний закон «Про свободу совісті та релігійні організації» пунктом про спрощення процедури внесення змін або перереєстрації статутів релігійних громад. Так, автори пропонують, щоб долю приходу вирішували самі віруючі цієї громади, а не єпархіальне керівництво або митрополія. Таким чином, зміни зможуть внести за згодою більшості членів громади на парафіяльному зборах. Законопроект визначає, що приналежність до громади визначається самоідентифікацією і участю в релігійному житті громади.

Другий законопроект, який викликав резонанс в ЗМІ, документ № 4511. Цей документ створює нові умови для функціонування конфесій, центри яких знаходяться в країні-агресора. Так вводиться підписання додаткових договорів між державою і релігійними організаціями такий конфесії. Зокрема встановлюється обов'язковим узгодження кандидатів на вищі церковні посади і запрошених іноземних релігійних діячів з державними органами. Також в якості співпраці представників громади з терористами, держава залишає за собою право припинити діяльність такої громади.

Коментарі

В
Васька

Жесть, як утискають церкву, попросили переєструвати статути, визнати цілісність територій(тут ти Руснаку маєш щось протів ? Сепар чортовий?) і запретили парафії, майно за яке платили люди, а не МП, визнавати власністю церкви а не громади?

В
Васька

До Руснака Отожбо і воно, УПЦ МП спецом на своїх церквах, зданиях, і тд спецом не дописує "мп"! Щоб запутати громадян України! Да по суті називається УПЦ... Так би Кирило хотів трактувати... Але УПЦ дві в Україні! КП і МП! КП не цураєся дописувати патріархат, чому ж тоді МП боїться? Боїться дописувати МП, боїться нових законів... Я дивився прямий ефір, де создателі законів цих двох обьяснили для чого вони, а присутній офіційний представник МП, тільки пургу якусь гнав! (не 5ий канал)

Л
левеня

конкретна облуда тут полягає в узгодженні кандидатур із державними органами, Яким боком держава до цього може мати стосунки? Церква - це є окрема структура яка живе за власним законом який є основою для Церкви та парафіян. як держава може визначити святість конкретної особи яка є священослужителем ? ніяк, а отже й відповідно ніяких узгоджень не може бути, Держава може припинити діяльність певної особи якщо це передбачено в межах закону - кримінального наприклад провадження, якщо людина яка є священослужителем вчинила певний злочин і це доведено у суді. Але це сторона тільки громадського - суспільного життя але не може бути втручання в справи релігійні. Бо тоді держава втрачає по суті статус непричетності до певної течії, у звязку із тим що в такий постанові питання так само церква будь яка може втручатись у законодавчі ініціативи які поширюються на суспільно-політичне та інше життя держави, а це веде до конфліктності конфесій по-перше і по-друге до конфліктності у суспільстві.

Ш
Шоу

Якщо пішла така жара, чому би нам не створити незалежні від Ватикану католицьку та греко-католицьку церкви?

Р
Руснак

До "Васька" .Церква не та інституція обы вызнавати ци не визнаваты цілісність державы.Тому протестує УПЦ МП,хотя вона маж назву УПЦ і точка,бо вы захвативші власть сатаністы устроїли гоніння і беспредел лем по відношенню до УПЦ.Так понятно!?

В
Василь

Пан Президент! - в Закарпатті терористичним режимом рагулів-диверсантів розграбована вся індустрія,всi наукоємні галузі виробництв України,фізично знищений цвіт нації: конструктора,інженери,армійські офіцери,управлінці,науково-технічні кадри,унікальні фахівці. Всі структури влади окуповані тупим рогатим ворьём,що використовують колишні державні посади в цілях особистого,злочинного,збагачення. Доказ: тотальне винищення городян-державників,які збудували Україну(в масі своїй - вже на кладовищах) і цілі райони з палаців,де живуть тупі і гнилі диверсанти-селюки,що розграбували Україну.

Ш
Штефан

Се значить що ми рішенням громадов вулиці можемо отобрати хоть у кого хижу, або магазин. А кіть рішимо що він пособник "будь-яких агресорів" то припинемо йому діяльність і заберемо магазин собі... Так не погано кось собі хоче забрати те, що інші будували.

В
Васька

Для початку яким чином порушує? А по друге чому лиш УПЦ МП протестує? Бо не хоче визнавати цілісність територій України? Чи знають шо якщо громада начне вибирати якій церкві підпорядковувались, то третина церков перейдуть до інших парафій? Чому інші церкви не протестують?

Б
Бувалий

Церква відокремлена від Держави.Усе й так зрозуміло.

Р
Руснак

Стаття 35 Конституції України"Церква і релігійні організації відокремлені від дердави......" ВРУ порушує Основний Закон. Далі без коментарів!

ДЩ
да що ж таке

До нижньго а ти як собi думаеш? так мож робити? то уже не Украiна а хз що.....

В
Васька

А тим часом під Мукачевом, в селах де священики автокефальної укр церкви намагаються відкрити громади, голови сільрад, які пов'язані з священиками УПЦ МП, ходять по селам, і людям голови морочать, що автокефальна церква то секта, а іншим погрожують, щоб виписалися з громад! Прийміть до уваги пане Балога!

Читайте також