Балога звернувся до генпрокуратури, мінекології та будінспекцію з приводу ситуації в с.Тур’я Поляна (ДОКУМЕНТИ)

10
8

На думку політика, якщо в Європі міні-ГЕС стали основою енергетичної стабільності, на Закарпатті – екологічною катастрофою і способом наживи для корупціонерів з Партії Регіонів.

"Думаю, ніхто не буде заперечувати, що за альтернативною енергетикою майбутнє і її потрібно посилено розвивати, якщо хочемо позбутися залежності від Росії. Але, так само ніхто не буде сперечатися, якщо я скажу, що коли за діло беруться корупціонери і недалекоглядні особи, вони з легкістю поховають будь-яку, навіть, найбільш благородну справу. Я веду до того, що в цивілізованій Європі малі гідроелектростанції стали основою енергетичної стабільності, а у нас – екологічною катастрофою і способом швидкої наживи для корупціонерів", - зауважив політик.

"Уже більше двох місяців на Закарпатті в селі Тур’я Поляна Перечинського району триває повноцінне повстання проти міні-ГЕС на річці Шипіт: вода з русла пропала, колодязі висохли, а горе-інвестори готуються споруджувати в селі ще одну таку станцію", - розповів про ситуацію в селі Віктор Балога.

"Цими «інвесторами» виявилися двоє місцевих депутатів від Партії регіонів. І за дивним збігом обставин, їхня фірма отримує від губернатора і голів РДА дозволи на будівництво таких міні-ГЕС по всій області. А депутат ВР, до чийого округу належить село Тур’я Поляна, теж від Партії регіонів, навіть, пальцем не поворухнув, щоб захистити людей. Ніколи не ділив Закарпаття на свій і чужі округи, тому, коли до мене звернулися за допомогою, я пообіцяв, що зроблю все можливе. Почнемо з того, що сьогодні я направив звернення в Генпрокуратуру, Міністерство екології та в Державну архітектурно-будівельну інспекцію. Для початку, нехай вони проведуть відповідні перевірки і визначать – куди зникла вода і хто в цьому винен", - наголосив народний депутат.

Коментарі

С
Слава

Цікаво, коли Балога стане боротися із своєю ставленицею в Перечині, яка все дярьмо пустила в річку Уж. Чи захист ужгородців від єцівців не в його окрузі???

К
коля

.....Балога звернувся до генпрокуратури, мінекології та будінспекцію з приводу ситуації в с.Тур’я Поляна (ДОКУМЕНТИ) ну що тут скажеш, де вже тільки Балогу не знають

І
іштван

антибалоговці, пишіть свої коментарі по темі, а Б.В.І. ПЕТЕНЗЇЇ, НА ЙОГО СТОРІНКУ у фейсбуку і не прячтеся під ніком.

Б
батя

та ну....реально достав сись політик, Балога нич не знає лиш звертатися туда сюда, і то май часто через фейсбук.

9
999

Створюєте видимість роботи??? Ну-ну. Таке ніби ваше робоче місце виходить за межі фейсбука.. А то, що де у Блоги нема власного інтересу, то недобре чи неважливе, так то всі знають. Давним давно.

О
оалрп

А ви знаєте які це гес руслові? Порахуйте самі: для того щоб отримати потужність 1 мегават потрібно приблизно води 12-15 метрів кубічних в секунду і скинути їх з висоти 10 метрів. На даний час на ужі не тече стільки води. Тобто треба перекрити таку річку як зараз уж і поставити 10 метрову дамбу. Скільки для цього території потрібно затопити ніхто не рахує. А це лише 1 мегават. А наш В.І. планував бувати 5-10 мегаватні гес. Рахуйте самі що з цього може бути.

Г
гопник

А ти знаєш що таке сланцевий газ ? понавигадували дурні і радіють . Це звичайний газ який заблокований в глухих карманах і не може відкачатися свердловиною , отож гідроударом ці кармани руйнуються і він виходить на поверхню . а щодо речовини - то підіть та подивіться на сховища відходів по всій україні . тисячі тонн.

М
Міліцішта

Чого не бореся Балога за відміну рішень по видобутку сланцевого газу??? Чи там де не його бізнес це забруднення екології, а там де рило в пушку то тоді все окей :)))))

Читайте також