Басейни відкриють не раніше червня: неподалік від Закарпаття будують новий аквапарк (ФОТО)

17
9

Абсолютно новий аквапарк незабаром планують відкрити неподалік від Закарпаття - у Ліпанах (Пряшівський край). Утім коли це станеться, залежить від багатьох факторів. Насамперед, пов'язаних з карантином.

Комплекс будується приватним інвестором на геотермальній свердловині глибиною 400 метрів, звідки поступає вода з температурою 100 градусів, яка буде охолоджуватися. Наразі будівництво вже наближається до свого логічного завершення. "Аквапарк таки повільно стає реальністю", - підтвердив Мирослав Бенко, директор департаменту екологічного догляду районного управління в Пряшові.

У Словаччині є загалом близько 60 басейнів та аквапарків з термальною водою. Одні з найбільш відвідуваних - це Aquacity Poprad, Aquacity Tatralandia, Gino Park Besenova або Vadas Thermal Resort Sturovo та багато інших.

Згідно з офіційним урядовим веб-сайтом korona.gov.sk відкриття басейнів можуть здійснити лише на останній, четвертій фазі послаблення карантинних заходів. Тобто після 20 травня і після окремого розпорядження.

Тому в аквапарках готуються, що літній сезон таки розпочнеться у червні. Зокрема у Aquacity Poprad кажуть, що з нетерпінням чекають, аби розпочати повноцінний туристичний сезон у Татрах. Менеджерка з маркетингу Ленка Чованцова розповіла, що компанія вже понесли збитки майже на 2 мільйони євро. Каже, що було змінено концепцію роботи, аби відвідувати заклади для відпочинку було максимально безпечно.

Оскільки багато словаків навіть не розглядають цього року жодного відпочинку за кордоном, відповідно вітчизняні заклади готуються до більшого напливу саме вітчизняного туриста. Утім самі словаки кажуть, що вхідні квитки у аквапарках у Словаччині надто дорогі - приблизно 30 євро на день. Тому воліють їздити для подібних розваг до сусідньої Угорщини або навіть Закарпаття.

В Україні фітнес-клуби, басейни і сауни не входять до першого етапу пом’якшення карантинних обмежень з 11 травня. Питання відкриття басейнів в окремих областях будуть розглядати лише після 22 травня. У найбільшому термальному комплексі "Косино" на Закарпаття також повідомили, що з нетерпінням чекають офіційного дозволу про відкриття.


Коментарі

М
Мукачівець

В Словаччині аквапарки кращі за угорські . До речі, суттєвіше.

О
Оля

Замітно, що уже нема про, що писати журналістам, дуже потрібна інформація? особливо тепер коли населення немає грошей. Пишіть про необхідне,ну наприклад про відкриті люки! Та де людям взяти гроші, щоб накормити дітей, про центр зайнятості-який не виплачує безробітним, сама стою на обліку, виплати вже місяць непроводилися

W
winkelschleifer

Се у Словакії, заспокойся лошара...................

W
win

Сильно сказано "... навіть до Закарпаття їдуть на басейни". І де це на Закарпатті дешеві і якісні басейни, ви бачали ? У Словакії ціна висока, але якість не гірше чим в Мадярщині., але то ТАТРИ ! Хто був не пожаліє.

М
Мозтор

13:37---Увага штатний русинський провокатор з петушиного угла, де сидять Ромаріо, Шоні Мандаун, Гецко і Сидор. Завдяки ним тут і розвівся такий Бардак.

Т
Тормоз

11.38---Увага штатний провокатор з бандерстану. Крим забрали ,бандерстан рулить , тільки людей та територію Держави втрачає

R
Romario

Краще відкрити лісосплави, щоб таких тупорилих сепарських макак як я попривязувати до ковбиць і відправити у сплав по Латориці і Тисі.

R
Romario

Не треба відкривати басейни - це не є першою необхідністю.

К
коко

а спорт зали коли відкриють *?

Читайте також