Баскетбольні кросівки: основні переваги та чим відрізняються від звичайних

124
0

Серед величезної кількості видів спорту баскетбол займає не останнє місце. Віддавши перевагу цьому виду спорту, необхідно в першу чергу подбати про зручність.

За допомогою баскетбольних кросівок вдасться забезпечити повний комфорт при пересуванні. Оскільки вони мають кращі властивості, ніж звичайні.

Кожен вид спорту передбачає своє екіпірування, яке відповідатиме фізичним навантаженням. Баскетбольні кросівки повинні ідеально фіксувати кісточку, тому багато спортсменів віддають перевагу високому взуттю, що забезпечує стійкість.

Переваги кросівок для баскетболу

Для кожного виду спорту існує взуття, яке має певні якості. Граючи в баскетбол, важливо забезпечити собі комфорт, тому взуття має мати наступні критерії: якість, матеріал і ступінь фіксації гомілкостопу.

До основних переваг кросівок для даного виду спорту належать:

  • амортизація;
  • унікальна неслизька підошва;
  • збільшена висота халяви;
  • висока шнурівка;
  • жорсткі вставки;
  • зносостійкість.

Сучасні виробники випускають різні моделі кросівок: високі, середні та низькі. Вибір одного з варіантів залежить від параметрів гравця, ігрових позицій та техніки. Швидкі та спритні спортсмени віддають перевагу невисоким моделям.

Найкращі та зручні моделі для баскетболу – це шкіряні із вставками із сітки. Nike Jordan – відмінний варіант взуття для баскетболу, що має безліч переваг. Ознайомившись із асортиментом, вдасться підібрати ідеальний варіант.

Особливості баскетбольних кросівок

Даний варіант взуття відрізняється від звичайних кросівок тим, що вони більш жорсткі та важкі. Виробники звичайних повсякденних моделей приділяють менше фіксації стопи. Взуття для заняття спортом має надійно фіксувати ногу, щоб її нижня частина була нерухомою при рухах.

Підбору застібок також приділяється особлива увага. У момент гри шнурки можуть розв'язатися, через що гравець упаде та отримає травму. Тому слід особливу увагу приділити застібці. Вона має бути надійною. При виборі варто звертати увагу, для якої поверхні призначене взуття - для гри на вулиці або в залі.

Баскетбольні кросівки на відміну від звичайних мають підвищену зносостійкість і не піддаються механічним пошкодженням. А спеціальні проектні малюнки дозволяють комфортно грати у залі чи на вулиці.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також