"Батарейки, здавайтесь": У Мукачеві відправили першу партію небезпечних відходів до Києва (ФОТО)

28
0

Про це Mukachevo.net повідомила екоактивістка - Ксенія Медведєва.

Кошти на коробку для збору батарейок збирали гуртом через групу у Фейсбук ще на початку року. Усього за безпечну переробку батарейок такого обсягу треба сплатити близько 5 тисяч гривень. Така велика сума це не лише вартість переробки батарейок - 3000 з 5000 грн йдуть на всеукраїнську реформу щодо утилізації небезпечних відходів. Цим і займається організація "Батарейки, здавайтеся": вони приймають батарейки щоб потім відвезти до Румунії на переробку а частину коштів витрачають на те, щоб подібні питання вирішувались на державному рівні.

Одна коробка для охочих здати батарейки ще залишилась у мікрорайоні Росвигово на Логойдівському ринку "у Медуниця".

У групі "Нічого зайвого" також дають пораду, як зменшити кількість використаних батарейок - треба використовувати акумулятори.

"Так, вони коштують в 2-4 рази дорожче, але можуть перезаряджатися до 400 разів! Тобто, на 400 батарейок менше потрібно буде переробляти, а відповідно і сплачувати за це."


Для довідки: одна батарейка, недбало викинута в природу, здатна забруднити 16 м2 землі токсичними речовинами.

Дивіться також: на Закарпатті туристичні стежки потопають у смітті. Нещодавно у краян питали - чи готові вони сортувати сміття?

Раніше Mukachevo.net розповідало про сміттєву проблему гірських Воловеччини, Рахівщини, Міжгірщини,Великоберезнянщини та Тячівщини.

Також у Мукачеві вивчатимуть можливість будівництва сміттєспалювального заводу.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також