Батьки школярів у Мукачеві масово відмовляються від проби манту

9
10

З такою проблемою зіткнулися лікарі – фтизіатри Мукачівської ЦРЛ.

За словами медпрацівників, останнім часом батьки школярів у Мукачеві масово відмовляються від проби манту дітям, що на думку лікарів може стати небезпечним прецидентом. 

Манту, пояснюють лікарі, це не щеплення, це проба на наявність палички туберкульозу в крові дитини. Під час проби манту шприцом вводять туберкулін під шкіру дитини. Місце ін'єкції має вигляд так званого ґудзичка.

Це місце не можна 3 дні мочити, і через 72 години (строго!) необхідно показати фтизіатрові, який за розміром ґудзичка визначить, чи інфікована дитина туберкульозом.. Іноді трапляється, що реакція на манту є, але алергійна. Завдання фтизіатра - вирішити, якого роду реакція на манту.

Якщо є найменша підозра, що дитина інфікована туберкульозом, будь-які інші щеплення заборонені. Також малюкові повинні призначити додаткові аналізи для остаточного діагнозу - чи хвора дитина на туберкульоз.

Коментарі

ПП
Петя Пятак

Конкретно в Мукачеві пролетіла качечка на крякнула про те, що та проба от-от доживає свій термін придатності. От тобі й кіпіш учинився. Питання: чому на самому останньому тижні придатності вакцини дойшла черга до свідомості міської медицини діяти??? Люди, не будьте сомарами, робіть вчасно дітям всі щеплення!! Та вимагайте від влади та тих супер-медиків, най киваються. Бо у роддомах немає вакцини від туберкульза, деколи й від гепатиту. Матьюки пропущу. Де та баба з косою, рапунція, най відхрестить чудо-медицину!

Є
Єсаул

Туберкульоз не лікується вобщето а тільки заліковується, який смисл проводити скрінінг?

G
galina

во-первых проба делается внутрикожно а не подкожно,а во -вторых информационность ее 30 процентов

ІЙ
І йсе точно

"Безплатний сир у мишоловці" . Наша держава про людей думать у послідню очиридь,шо уже казати про їх дітей? Дибілами і хворими управляти легше! Шкода шо од іх заробітку страждають діти простого люду!

P
ProRocK

а років так через 3-7 будуть масово дивуватися звідки ж у моєї дитинки "туберкульоз" і будуть згадувати руку кремля)))

М
Мама

Кіть така добра проба на манту- чого не почнуть провіряти із себе і з своїх дітей-чиновників і причетних до закупівель вакцин? Чому роз'яснення про потребу пишуть, а побічні дії не описуєте? Чому не пишете про ризик розвитку ракових клітин від проби на манту та ряд інших побічні? Згідно ЗУ в обох випадках (відмови або погодження на вакцинацію) відповідальність ТІЛЬКИ НА БАТЬКАХ! Ніхто не понесе відповідальності за покалічених діточок-які стали жертвами чийогось бізнсу

*
*****

Спочатку люди масово тупіють,а потім масово хворіють....

Д
доо

трампа вакцини чекають.фармацевтика ото бізнес міліардів

О
окей

окей, убедили

Р)
Рапунцель )

інформаційно-розяснювальну роботу дільничних педіатрів і дитячого протитуберкульозного лікаря хтось відміняв? у школах збори. нехай працюють. засоби інформації мовчать. всім індиферентно? чекаємо поки *гиртика усіх ізість*?

Читайте також