Байден: війна путіна зробила росію міжнародним вигнанцем

5
0

Президент США Джо Байден схвалив переважну більшість голосів у Генеральній Асамблеї Організації Об'єднаних Націй за виключення росії з Ради ООН з прав людини, заявивши що війна перетворила росію на міжнародного вигнанця.

"Це значущий крок з боку міжнародного співтовариства, який ще раз демонструє, як війна путіна зробила росію міжнародним вигнанцем... війська рф здійснюють військові злочини. росії немає місця в Раді з прав людини", — зазначив американський лідер.\

Байден додав, що після історичного голосування росія не зможе брати участь у роботі Ради з прав людини і поширювати там дезінформацію, оскільки слідча комісія Ради розслідує порушення і зловживання рф прав людини в Україні.

"Фото, які ми бачимо з Бучі та інших районів України в міру виведення російських військ, жахають. Ознаки того, що людей ґвалтували, катували, стратили, а в деяких випадках осквернили їх тіла, – це образа нашої загальної людяності. Брехня росії не йде ні в яке порівняння з незаперечними доказами того, що відбувається в Україні", — наголосив президент США.

Він зазначив, що продовжиться робота з відповідальними країнами по всьому світу, щоб зібрати докази військових злочинів, щоб притягнути росію до відповідальності за скоєні звірства.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також