Байкери завдали закарпатским правоохоронцям значного клопоту

15
0

До щорічного зльоту байкерів на Закарпатті жителі області, насамперед Ужгорода, ставляться по-різному. Дехто вважає такі «набіги» мотоциклістів у шкірянках видовищним дійством, чимало громадян нарікає на їхню «галасливу» поведінку в місті.

А ось співробітники державтоінспекції мають з цього приводу свою, професійну думку. Адже байкери, намагаючись привернути до себе увагу якомога ширшої глядацької аудиторії, нерідко забувають при цьому про правила дорожнього руху. Тому майже завжди під час проведення їхніх традиційних зльотів стаються НП. Так, кілька років тому на саме свято Незалежності України, на транспортному мосту в Ужгороді розбилися відразу кілька мотоциклістів. Тоді, як з’ясували правоохоронці, причиною трагедії стало недотримання безпечної швидкості руху і дистанції. Торік байкери відзначилися в обласному центрі гучними гуляннями та порушеннями громадського порядку. А ще в одного з них поцупили дорогий японський мотоцикл. Словом, не стільки того видовища, як клопоту. Однак, незважаючи на постійні зауваження щодо їхньої поведінки та сумний досвід проведення подібних заходів, учасники байкерських мотопробігів, як виявилося, не роблять належних висновків.

Минулого тижня Закарпаття знову відвідали прихильники цього видовищного мотозахоплення. Загалом в області побували 750 байкерів. І цього року не обійшлося без пригод. На трасі Київ-Чоп поблизу села Ганьковиця Свалявського району один з учасників байкерського руху розбився насмерть. Його колеги, які стали мимовільними свідками аварії, розповіли: 38-річний водій мотоцикла «Сузукі», житель Волинської області, повертався з Ужгорода додому. В якийсь момент двоколісний транспортний засіб, який зачепив колесом грунтове узбіччя дороги, почало нести по трасі. Спершу мотоцикл закрутило змійкою, тому водій не дав раду зупинити його, далі «Сузукі» у похилому положенні ще кількасот метрів протягнуло по асфальту аж іскри йшли. Від тертя об асфальт він загорівся. Водій транспортного засобу помер відразу на місці аварії. Співробітники державтоінспекції, котрі виїжджали на місце пригоди, зауважують, що причиною трагедії, як і у випадку, що стався кілька років тому на транспортному мосту, знову стало не дотримання безпечної швидкості руху.

За словами правоохоронців, тільки у перший день свого перебування на Закарпатті «даішники» зафіксували чимало правопорушень, скоєних байкерами. Зокрема, сім мотовласників затримали за керування у нетверезому стані. Усіх оштрафували за ст.130 адмінкодесу, наступного дня суд позбавив одного з них права керувати ТЗ. В іншого байкера його мотоцикл, за міліцейською базою даних, виявився як такий, що його розшукує «Інтерпол». Це лише ті факти, які вдалося офіційно зафіксувати працівникам міліції. А про те, скільки незручностей створили учасники зльоту, вмикаючи людям під вікнами гучну музику і горланячи, й говорити не хочеться. Не беремося судити про потрібність і цікавість цього заходу, адже – скільки людей, стільки думок. Однак організаторам такого зльоту варто було б подбати про певні нюанси, пов’язані з дисциплінованістю своїх учасників.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також