Берегівчани підтримали акцію «Не бійся! Ти – українець!» (ФОТО, ВІДЕО)

9
8

У багатьох обласних та районних центрах країни пройшла всеукраїнська акція «Не бійся! Ти – українець!», до якої закликали всіх небайдужих приєднатися вчора під час недільного віча на Майдані Незалежності в Києві.

Не залишилося осторонь і закарпатське місто Берегово. Деякі почули про заклик з екранів телебачення, інші - від друзів. Загалом 3 лютого у центрі міста на площі Кошута зібралося близько тридцяти чоловік, а це для маленького райцентру, де проживає чисельна угорськомовна громада - вже неабиякий показник.

Тут біля Будинку культури нині розмістився тимчасовий меморіал у пам'ять тих, хто загинув за Свободу України. Щодня сюди приходять берегівчани, аби запалити свічку, згадати та помолитися за душі померлих героїв, за Україну, за наше спільне майбутнє.

Нинішня акція мала на меті об'єднати всіх громадян нашої країни - аби вони вийшли зі своїх помешкань, відчули дружню підтримку, вголос заявили про свою позицію. Під час зустрічі місцеві активісти розповідали про столичний Майдан, де деякі з них побували вже кілька разів. А також про потребу в об'єднанні зусиль для народної перемоги.

Берегівчани заспівали державний гімн та пройшли центром із закликом  "Приєднуйтесь до нас!", скандували "Україна - це Європа!". До ходи приєдналося кілька перехожих. Активісти місцевого ВО "Майдан" вважають, що з кожним днем активних громадян стає все більше, і страху в українців все менше - бо просто мовчки терпіти далі, сидячі біля телевізора, більшість вже не хоче і не може.

 

 

Мукачево.net

Коментарі

C
Cусід

В Берегсасе Угорці й Українці були завжди друзями.І це має бути так!!!

Z
Zoltan

Был бы какой то смысл провести такой митинг с такими лозугами в Москве, в Ставрополе, в Магадане. Но в Берегсасе?! Разве что для показухи...

Г
Геча

Олегові. Це дуже по-уркаїнськи- банити. Демократія на всіх 100%, але на галицький кшалт. Слово "плюралізм", сподіваюся, Вам щось говорить. Ну не хочуть люди Уркаїну, вони дома, що їм до чужинців. І не буде Ваших прихильників багато. Ніколи. А щодо "банити"- це краще на сайт до Диби) Там банять всіх, хто має хоч трішки інший погляд на речі. Сталін номер два) Sok szerencset.

ОБ
Олег, Берегово

Йоні ковачу, піштіку та модератору (який мав би банити таких дописувачів) - припиняйте це гівняне провокаторство. Якого біса розпалювати ворожнечу на порожньому місці? На акції було кілька угорців, які гордо несли угорській прапор, і разом з українцями співали український гімн. (Щоправда, вслід їм дехто шипів - "не ганьбіться"). Але питання не в національностях учасників, а в їх кількості. Нас дуже мало. І це дуже прикро. Виходить, що більішість людей СОРОМЛЯТЬСЯ висловлювати свою позицію. Це, мовляв, ганебно - "бігати з прапором", вигукувати якісь гасла тощо. Їм не соромно взяти 200 гривень і проголосувати аби за кого, їм не соромно отримувати зарплати, втричі менші, ніж вони дійсно мали б заробляти, не соромно ходити слизькими, брудними вулицями вздвозж смердючого каналу. Це нормально, звично. А от висловити вголос свою позицію - соромно...

П
Піштик

Мадяри, фосйонков, за Уралом, а і за Карпатами. То тобі би триба бити з другого боку гір, на своїй утцизні, бо у вас, рогулів szorostalpu-шних дуже ноги смердят і из писка вас доста тягне.

ЙК
йоні ковачу

Ти неграмотний ішак, марга неошколована !!!! Ти хоть знаєш звідкіля ти походиш, бидло ???

ЙК
йоні ковач

уткіть у берегові українці там лем мадяри які прагнуть повернутись на свою історичну батьківщину ЗА УРАЛ і регіони вам допоможуть

9
911

Ми гордимося Вами!

Читайте також