Берегівчанин Микола Повод святкує свій сотий день народження

23
3

З цієї нагоди ветерана війни та знаного довгожителя вітають усі, у тому числі і редакція Mukachevo.net.

Народився Микола Кузьмич Повод 24 червня 1919 року. Із 1941 року служив у радянській армії і брав участь у боях за визволення Сталінграда. Двічі був поранений, але демобілізувався лише у квітні 1948 року.

Нагороджений орденами та медалями, зокрема: орденом «Червоної Зірки», медаллю «За бойові заслуги», медаллю «За оборону Сталінграда» та ін. Після визволення Сталінграда також брав участь у визволенні Вени. Зараз має військове звання - майор запасу.

В 1949 році закінчив заочне навчання в Берегівській школі №1. Працював на Берегівському комбінаті хлібопродуктів до виходу на пенсію. За час трудової діяльності неодноразово вибирався депутатом міської та районної ради. Приймав активну участь у громадському житті міста та району. 26 січня 2009 року нагороджений орденом Ярослава Мудрого V ступеню.

Коментарі

ДР
до редакції

Сим окупантам бесплатно надавали житла знищених жидів,Їхні нащадки тепер володіють самими привабливими об"єктами ,як-то:Ринок,1

У
Учитель

Пане ПРЕЗИДЕНТ, слушне зауваження!

Г
гобі

Таких високих нагород набували лише співробітники СМЕРШ та НКВД,і то за бойові заслуги в боротьбі з повстанцями УПА,які боролись за незалежність України. То кому ми,українці-платники податків,платимо персональні пенсії своїм душителям свободи,т.з."визволителям",які відкинули нас від Європи,де ми були спокон віків на сотні років,,в той час,як завойовані ними отримують жалюгідні 50 долярів!

Читайте також