Берегівська міська та районні ради готують звернення про угорський виборчий округ

15
9

Під це питання будуть проводити позачергові сесії.

У тексті звернення наголошується, що існуючі виборчі округи в Закарпатській області утворені із порушенням вимог до виборчого законодавства, а саме у тому пункті де йдеться про територіально-адміністративні одиниці, на території яких компактно проживають нацменшини та які межують між собою повинні входити до одного виборчого округу.

Також зазначається, що така можливість була надана угорській громаді на парламентських виборах у 1998 та 2002 роках. Проте останні дискусії стосовно позачергових виборів у Верховну раду, а саме можливість зникнення мажоритарної системи не дасть особливих привілеїв угорській громаді у існування окремого угорського виборчого округу.

Наразі звернення готують на найближчі позачергові сесії міської та районної ради. Попередньо вони заплановані на 23 травня. Нагадуємо, що Володимир Зеленський розпустив Верховну раду, тож на Україну чекають позачергові вибори.

Нижче пропонуємо до уваги текст самої заяви:

Коментарі

ІН
Іршавский Ньовояш

То проуда що був туйка 1 за Іштванка но і той коли пішов на гриби заблудився :-)

БЗ
Бабак Золтан Манокен

Я Думаю Петрушка пройде хлопці він має велику підтримку в Берегівському районі Залізних 111 людей з Армянами вмісті в Виноградові 11 там у нього друг Кент Голова Адміністрації був Пам'ятаєте якого на взятці взяли а Іршавский район вот там 1 голос ! То думаю досить для такого а плюс Народний фронт вот то нешутка!

А
Аабб

Створити виборчий окрух для людей які на 90-100 відсотків мають паспорти Винґрії, і які мають бути позбавлені права, через це- голосувати на виборах в Україні. Мадярські мрії якісь)) жити туй можете але голосувати їздіть у свою Винґрію...

П
Петрушка

Не дождетесь!

І
ііі

петрушка незвільняється?

P
porohobot

Патріот українець-єврошумер не дозволить вам це зробити!

Т
тарас

не буде мажоритарки.кмкс пролітає,Так само петрушка, бо він хотів піти заручившись пітримкою орбана. Ніби він найкращий мадяр тут,та його кришує кролик та лунтік.

К
Клен

А також ханти-мансійський і мадярабський. Чим би дитя не тішилося...

Т
Троцкій

Наш новий вождь пролетів повз депутатів як паровоз, з клубами пару, гуркотом коліс і гучними свистками. Пока вони стояли в ступорі з відкритими ротами, паровоза і слід прохолов. Уже не буде мажоритарки, ні окремого угорського округу. Слуга Народу, що скажеш, неясно тільки якого саме.

Читайте також