Берегівські циганчата від радості насмітили обгортками з-під цукерок

10
1

Нещодавно до редакції завітав берегівчанин, колишній працівник міської ради Віктор Максим.

Розказав про кричущі факти безкультур’я, свідком яких став він та його сусіди з вул. Лоньяї. У переддень свят учні тамтешньої дев’ятирічки, а це в основному малі роми, дістали подарунки від різних фондів, меценатів, благодійників. Так щиро презентам раділи, що й культуру десь загубили, “пройшовшись” довколишніми вулицями в напрямку Окремого хутора, куди й повикидали обгортки з-під шоколаду, цукерок, вафель, печива тощо. Людей, безперечно, обурила така  їх поведінка.

У школі, куди громадяни звернулися з приводу безпорядків, відповіли, що малих циганчат дуже важко навчити гідно вести себе, дотримуватися належної культури, не смітити. Хоча педагоги ЗОШ № 7 цього всіляко прагнуть. Віримо, тим паче, що тут директор А. Кудрон – вимоглива та принципова. Вона запевнила пана Максимова, що такі вибрики школярів більше не повторяться, аби місцевий люд не мав причин обурюватися. На одній із вулиць прибрали самотужки. А ще прозвучала ідея: подарунки з приводу тих чи інших свят вихованцям місцевої школи роздавати не в класах, а на території Окремого хутора. На решті вулиць було б чисто, їхні мешканці не посилали б візитерів до редакції, а самі діти, можливо, зрозуміли б, що смітити ні під своїми хатами, ні під чужими негоже. Ось так і народилася б учнівсько-циганська культура.

Коментарі

ЯЗ
Як з цього вийти?

Як варіант, є один рецепт боротьби зі злом: "щоб перемогло добро, потрібно, щоб всі добрі люди зібрались і повбивали всіх злих..." ............ Що це за прояви "антициганізму" та "циганкосту"?! Спробуйте наїхати на факти безчинства жидів в Умані. Ізраїль відразу обявить нам війну.

Читайте також