Берегівську освіту перевірятиме обласна комісія за дорученням міністра освіти України

5
6

27 серпня у Берегові відбулася конференція педагогічних працівників міста. Відбулася вона за участі директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА Маріанни Кляп.

І хоча основним питанням була підготовка освітніх закладів до нового навчального року, однак не могли оминути і ситуації, що склалася в одній із шкіл Берегова. Нагадаємо, що у ЗОШ №5 з поглибленим вивченням іноземної мови минулого тижня вибухнув скандал. Вчитель англійської мови мала необережність надіслати листа до керівництва міської ради з проханням припинити ганебну практику щомісячних поборів - збирання грошей з батьків та простих вчителів. Однак це звернення якимось дивом потрапило до директора школи Пилип Л.А., яка організувала зібрання вчительского колективу та влаштувала "судилище" над вчителькою.

Маріанна Кляп надала належну оцінку діям колективу школи №5 у Берегові. Зокрема встала на бік педагога, який посмів критикувати керівництво школи за непомірні побори. Також очільник обласного освітянського департаменту повідомила, що про факт приниження гідності людини та вчителя у берегівській школі став відомий навіть міністру освіти України Сергію Квіту, президенту Києво-Могилянської академії. Останній, до речі, закарпатець - а захист простих вчителів для нього справа честі.

Отже, Берегово незабаром очікує поважної освітянської комісії, яка перевірятиме на місці всі факти корупції у навчальних закладах міста.

Мукачево.net

Коментарі

+
+Оксана

Істинна правда, що пише Оксана, Таке відчуття, що завідуючі садиками не мають роботи, яку зарплату треба одержувати, щоби так хизуватись в місті.Коли вспівають зачіски робити. Що у них немає розпорядка дня ??????? Проти головного бухгалтера міськвно та райвно - првести комплексну ревізію, Звірити речі. меблі і все, що батьки купили в школах і садиках з інвентаризаційними відомостями - вивести наблишок або недостатчу і ДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ. Ой набереться немаленька сума. Провірити мертві душі по всій освіті!!!!!!!Як в місті так і в районі.Треба поставити цій ганебній звичці, жити за рахунок батьків.

М
михайло

Ну ну.... побачим що будде

О
Оксана

Дякуємо Маріанні Кляп, яка втрутилася в цю ситуацію.В першу чергу- однозначно треба поміняти директора ЗОШ №5 і кадри в управлінні освіти.Пенсіонерів на пенсію.Там кадри,яким тільки мода в голові ,а не робота на користь міста.Заходиш ніби в салон моди і зразу розумієш,що ці шавки тобі нічим допомогти не зможуть.Вони тільки гуляють по місту показуючи свої наряди,"перевіряють садики" і п"ють по 7 раз на день каву.

К
Катя

А в Берегівській ЗОШ №3, буде перевірка вивчення угорської мови в українських класах? Скільки витрат терпить бюджет на оплоту вчителя?

НС
начните с садиков! и в мукачево!!!

одной комиссии маловато

V
Vlodi

Ну чому знову недоправда на сайті??? Так була конференція, Була і виступала Кляп М.І., піднімала і питання ЗОШ №5, але не взяла вона під захист жодну із сторін, а засудила ситуацію взагалі. І радила створити комісію. щоб цю проблему грунтовно дослідити і вивчити... Про доручення міністра жодним чином не йшлося. А ось із трибуни працівники 5-ї школи цю позицію Кляп М.і. критикували, а по завершенні конференціїї, гуртом і в роздріб, намагалися щось їй пояснювати

Читайте також