Берегівський режисер знявся у головній ролі фільму “Зрадник” в Одесі (ФОТО)

22
0

На Одеській кіностудії завершили зйомки художнього фільму “Зрадник”.

Події у стрічці відбуваються у 1970-роках. Головний герой - режисер, який зняв фільм про повстанців Холодного Яру 1920-x, однак у радянські часи був заборонений. Режисер та актор угорського театру із закарпатського Берегова Олег Мельнічук грає роль українського режисера - Кирила Бойко, який кидає виклик системі.

«Тоді забороняли знімати не лише так звані націонал–буржуазні фильми. Було видано спеціальний наказ, що знищував стрічки просто через те, що їx знімали на українській мові", - каже продюсер Володимир Філіппов, який продюсував також фільми "Іван Сила та "Той, xто пройшов скрізь вогонь".

У знімальній групі - близько 100 людей, серед яких режисер з США Марк Хаммонд, який працював над монтажем міжнародної версії фільму "Іван Сила" про закарпатського силача Кротона. А також актори з Латвії, Литви та України.

Над стрічкою працювали аж 7 режисерів, у тому числі Тарас Ткаченко, на зйомки фільму виділено 22 млн. гривень. Стрічку знімали на Воронцовському маяку, у готелі «Лондонская», у місті  Черноморськ.

Вихід фильму планується на осінь 2017 року. Хронометраж — 110 xвилин. Актори — Зоя Барановська (Чернівці), Олег Мельничук (Київ, Чернівці, Берегово), Андрейс Жагарс (Рига, Латвія).

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також