Берегово відвідав держсекретар МЗС Угорщини Іштван Мікола і поїхав до Львова

14
0

5 жовтня з нагоди відзначення угорської революції 1848-49 рр. у Берегово завітав держсекретар МЗС Угорщини Іштван Мікола.

Зокрема відбулася церемонія біля родинного палацу Жігмонда Перені, видатного діяча Угорщини. Він був одним з авторів Декларації незалежності Угорщині. За це Жигмонда Перені, як зрадника Австрійської корони, було страчено 24 жовтня 1849 року в Пешті, разом з іншими "заколотниками".

Нині триває обговорення можливості капітального ремонту палацу Перені у Берегові за допомоги угорських грантів та надання йому охоронного статусу.

Іштван Мікола сказав також про важливість зближення України та Угорщини. А також про потребу "процесу національного возз'єднання" угорців по різні боки кордону.

На церемонії був присутній і голова КМКС Василь Брензович, який зазначив, що візит високого гостя з Угорщини - це ще один крок до відновлення миру і безпеки в Україні.

Адже 6-7 жовтня у Львові відбудеться засідання на рівні заступників міністрів закордонних справ країн Вишеградської групи та України.

У засіданні візьмуть участь Державний секретар Міністерства закордонних та європейських справ Словацької Республіки Петер Буріан, Державний секретар Міністерства закордонних справ Чеської Республіки Рудолф Їндрак, Державний секретар Міністерства закордонних справ Республіки Польща Томаш Орловскі та Державний секретар Міністерства закордонних справ Угорщини Іштван Мікола. Українську делегацію очолюватиме Перший заступник Міністра закордонних справ України Наталія Галібаренко.

Як повідомляють у МЗС України, під час перемовин сторони планують обговорити перспективи практичної взаємодії щодо реалізації євроінтеграційних реформ в Україні, шляхи посилення регіональної безпеки, розвиток транскордонного співробітництва, удосконалення транспортної інфраструктури, інші актуальні питання.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також