Берегово заявляє, що фінансування ПТУ з міського бюджету – це непомірний тягар, і звертається до Рівіса з Москалем

19
10

Схоже, позиція, яку зайняло Мукачево у питанні фінансування професійно-технічної освіти стає мейнстрімом і прикладом для інших міст Закарпаття.

Як стало відомо Mukachevo.net з власних джерел в Закарпатській ОДА, нещодавно на ім'я голови обласної ради Михайла Рівіса та голови ОДА Геннадія Москаля надійшов лист від керівництва Берегова. Суть його проста: місто, погодившись фінансувати Берегівський професійний ліцей сфери послуг з міського бюджету, взяло на себе непомірний тягар. Якщо у цифрах, то йдеться про 6,4 мільйони гривень. У листі наголошується, що цей фінансовий тягар не дозволяє місту розвиватися, проводити ремонти та розвивати інфраструктуру. Крім того, керівництво Берегова звертає увагу, що відсоток містян серед усіх студентів Берегівського професійного ліцею сфери послуг дуже невисокий, а відтак, зазначається у зверненні, це не справедливо, що місто фінансує заклад з міського бюджету.

Тобто Берегово виклало точно ті самі аргументи, на яких наполягає Мукачево уже кілька місяців, утримуючи тиск і постійні "напади" з боку обласного керівництва. Принагідно нагадаємо, що Геннадій Москаль навіть звернувся до ВР з закликом розпустити Мукачівську міську раду, бо та мовляв не хоче виконувати закон про державний бюджет і фінансувати мукачівські ПТУ з міського бюджету.

Зрештою, керівництво Берегова закликає обласне керівницто при перерозподілі залишків обласного бюджету виділити для Берегова додаткові кошти на фінансування ПТУ. Цього ж власне і домоглося нещодавно Мукачево.

Mukachevo.net

Коментарі

Т
Турист

Європейське місто? Та не дай Боже нам таку Європу!!! Саме грязне, циганске місто на всьому Закарпатті! Злі, нервові люди (й судячи з коментарію "вам свинота ще далеко до Берегова" невиховані й безграмотні!!!!). Щоб я ще раз приїхав в це "європейське місто" й залишив тут свої кровні.. Та ніколи! В будь-яку іншу точку Закарпаття, але не в Берегово!

В
Вам

Берегово європейске місто. Вам свинотам ще далеко до Берегова.

К
Карлсон

Ну то розберіться між собою, то ваші проблеми, для чого ми вас обирали? Чи ви лише можете один на одного бочку котити? Заручниками ж стають прості люди, їм всеодно до вашого бізнесу, піару та інших інтересів.

Р
Руснак

Понятно, што ПТУ типирушнюй верховнуй власти, як більмо у воці.Їм спеціалісты нужні лем туті, што знавуть красти і болванити народ.Ясно, што ниякий вариш не потягне фінансовання бурс.Значить їх закрывуть,айбо руками местных властю, а Київ хоче обстатися не причому. НО МАЙ НЯ ВЗБІСИЛА ПИСАНИНА МИТРА ЧМЫРЯ ЦИ ЧІЖМАРЯ, ЄДЕН ФРАС. ТЫ МИТРЕ-МАРГА ПРИБЛУДНА.ТЫ ПУСТОТО НЕОБРАЗОВАНА,КІТЬ ПУВИШ ТОТ ВЫСЕР ШТОСЬ ТУЙ НАПИСАВ ЗАКАРПАТЦЯМ У ЛИЦЕ ТО ТВОЮ ФІЗІЮ НЕ СПОЗНАТЬ І МАТИ, ШТО ТЯ ВКОТИЛА.

С
Степа

депрессивный листопад желто-красные дожди целуй меня прости меня за все не уходи

1
111

Діма Чижмарь правий на 100%, дуже класно описав Берегово, бо місто дійсно дуже занедбане.

ДД
До Дими Чижмаря

Дегенерат. Навчись писати: слова "дипресивні" в нашій мові нема. Коректно "депресивно".

ДЧ
Дима Чижмарь

Берегово грязне, занедбане старе угорське містечко. Останні 18 років взагалі ніяк не розвивається, і не буде розвиватися, як і Свалява, Іршава, Воловець, Мукачево, Севлюш, Хуст, Тячів, Перечин і Міжгір'я з В. Березним. Просто є такі дипресивні поселення в які приізжаєш і вити від суму хочеться- вулички на яких ізуродувані будівлі бико-архітекторами, скрізь магазини і фірми місцевих карабасів-барабасів, люди з сумними очима,дорогі авто і бомжуватого вигляду місцеве населення, купа циган і грязі, кованні і позолоченні урни та автобусні зупинки на не освітлених вулицях без дорожнього покриття, гранітні фасади магазинів секонд хенду і купа АВС з черствим хлібом на прилавках... І ПТУ тут абсолютно нідочого.

ЗД
Звернення до мера

У м. Берегово в секторі туристичного бізнесу та повязаних з ним сферах (басейни, торгівля, готельно-ресторанне господарство та, насамперед, ринок житлової оренди) обертається сума щонайменше 60-70 млн.грн./рік в тіні (при ставці податку навіть 10% - маєте необхідну суму податків в 6 млн.грн./рік).

ІМ
Іван Миколайович Зубак

Но а типир тоже Балога виноватий

Читайте також