Береги Латориці захопив отруйний борщовик (ФОТО)

37
5

У межах міста вздовж річки буяє двометровий бур’ян.

Довідка.

Борщовик — отруйна трав’яниста рослина висотою з сімейства парасолькових висотою до двох метрів, а то й більше. Вся рослина покрита жорсткими волосками. Стовбур має вигляд порожньої мілкоребристої трубки. Квітки біло-зеленуваті, інколи рожеві у вигляді великих багатопроменевих парасольок. Квітне з липня по вересень.

Листя та інші частини стебла борщовика можуть викликати небезпечні опіки. Коли сік потрапляє на шкіру, то через декілька годин, а то й днів вона червоніє. При сильних опіках піднімається температура, починається лихоманка, з’являються виразки. Після лікування на їхньому місці залишаються темні плями. Можливі і смертельні випадки після контакту з борщовиком. Особливо, якщо вражаються рот чи гортань. Найчастіше від борщовика страждають діти.

Коментарі

К
Корчі

Оби тоті лопухи покосити треба уже МНС визивати

О
Олександр

Пропоную зробити так як це зробив І.Балога.Кожен біля свого будинку,офісу, огороду нехай викосить борщовик. А решту, вздовж річки, дати кошти з місцевого бюджету (100грн на 1000п.м.)безробітним нехай косять.

C
Cара

Але в Мукачівському районі намного менше борщовиків, і намного менше у бюджеті гроше, чим у місцевої, айбо чимись їх обробляють оби їх не було. А городово нашто, їм і так добрі, люди жаляться, а дохтори та й Васюта калим мають. Нараз видко людт єдна команда

R
Rokie

Міська влада і комунальники клали болт на борщовики, краще в центрі покласти шлагбауми - то більш важливо для них.

Ф
Федір

Страшна трава. Прошлого року, мій малий заліз в борщовик, вид ужасний. нікому не бажаю.... І само обідно, що боротися з ним, ніхто не збирається, ні влада, ні комунальні служби(((

Читайте також