Без лінійок та випускних. Закарпатські випускники розповіли, як закінчуватимуть навчання (ВІДЕО)

12
0

Цього року із 11-го класу в області випускається 9071 учнів.

Директорка департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ганна Сопкова повідомила, що цього року через карантинні обмеження школярі закінчують навчання дистанційно. Про це йдеться у матеріалі від "Суспільне Закарпаття".

Випускниця Марія мріяла про випускний бал та хотіла станцювати останній вальс. Проте цьогоріч через пандемію COVID-19, сподівання багатьох випускників не здійсняться. Мама одинадцятикласниці каже, що до свята почали готуватись ще наприкінці 2019-го. Наталія Сентімрей сподівається, що бодай фуршет у ресторані їм дозволять провести на відкритому повітрі.

Одинадцятикласниця Наіра Матевосян каже, що вони з однокласниками планували замість випускного поїхати за кордон. Мама дівчини, Жанетта Дубанич, розповідає, що путівки придбали на етапі раннього бронювання. Через карантин поїздка відміниться.

Загалом, Закарпаття отримало рекомендації від МОН щодо останніх дзвоників та випускних. Цього року навчання в усіх закладах освіти завершиться онлайн. Наразі вчителі виставляють підсумкові оцінки.

Одинадцятикласники отримають атестати після зовнішнього незалежного оцінювання, а випускники 9-их класів зможуть забрати свідоцтва про базову середню освіту до середини червня.

Нагадаємо,на Закарпатті провели перше весілля онлайн.


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також