Без маски? Штраф - 10 євро: У словацькому Міхаловце проводять рейди з дотримання антипандемічних заходів (ФОТО)

2
2

У вересні працівники регіонального управління громадського здоров’я з міста Міхаловце (Словаччина) здійснили 381 перевірку з дотримання антипандемічних заходів у громадських місцях та підприємствах.

Всього було накладено 21 штрафів. Усі вони стосувалися неприкриття масками та респіраторами верхніх дихальних шляхів, а половина оштрафованих - працівники підконтрольних закладів. Попереджувальний штраф складає 10 євро.

Про це повідомила обласний гігієніст Янка Сташкова.

"Інспекції проводяться у закладах громадського харчування, шкільних та дошкільних закладах, продуктових магазинах, ресторанах, не оминули й великих промислових підприємств", - розповіла лікар.

У вересні вирішили посилити інтенсивність перевірок, які регулярно проводяться з моменту спалаху нового коронавірусу. Адже словацькі лікарі припускають, що кількість захворювань на Covid-19 збільшиться у зв'язку зі зміною погоди та початком нового навчального року.

"Іноді на наших працівників люди реагують досить неадекватно, зафіксовано кілька конфліктних ситуацій. Як від керівників закладів, так і з боку клієнтів. Ми намагаємось аргументувати, що контроль здійснюється з метою захисту здоров'я населення ", - додала Янка Сташкова. Найбільш проблемними є клієнти, які перебувають під впливом алкоголю.

Перевіряють також на справжність документи про вакцинацію. Наразі підробок не виявлено.

У районах Михаловце та Собранце, у вересні лікарі під час перевірок зареєстрували загалом 458 осіб з позитивним діагнозом Covid-19, 80–82 відсотки з яких були раніше щеплені.

Через погіршення епідеміологічної ситуації в місті Кошице разом з околицями та трьома іншими районами на сході Словаччини опинилися
у "бордовій" зоні карантину. Тепер до ресторанів, готелів, фітнес-центрів можуть потрапити лише вакциновані люди.

За даними словацького Міністерства охорони здоров'я, ситуація з пандемією погіршується, Словаччина вже вийшла на третю хвилю. Експерти очікують ще більше позитивних випадків, ніж під час другої хвилі.

«За останній тиждень щодня реєструвалося в середньому 1200 нових випадків. Наразі госпіталізовано 453 пацієнта з підтвердженим діагнозом Covid-19, що майже на 40 відсотків більше порівняно з минулим тижнем ", - повідомив керівник Інституту аналізу здоров'я Матей Мішик.

Наразі у Словаччині вже існує ймовірність запровадження комендантської години та обмеження для поїздок у районах "бордової" зони.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ш
шони

під час перевірок зареєстрували загалом 458 осіб з позитивним діагнозом Covid-19, 80–82 відсотки з яких були раніше щеплені. Яка тоды рызниця поскати щеплених чи не щеплених у ресторани. І нашо тоды така вакцина

Ч
Читач

Словаки проблем не мають вот і дуріють !

Читайте також