Без протоколу - нема покарання: Суд скасував штраф 8500 грн за "євробляху"

8
8

Працівник поліції зупинив автомобіль з іноземними номерними знаками. Під час перевірки інспектор встановив, що водій цей автомобіль не ввозив, а лише користувався ним. Автомобіль був ввезений на митну територію України іншим громадянином. А також автомобіль перебував в Україні із порушенням передбачених строків.

На місці зупинки інспектор виніс постанову про притягнення водія до адміністративної відповідальності на підставі ч.8 ст. 121 КУпАП. Зазначена норма передбачає відповідальність у вигляді штрафу 8500 грн. за керування водієм транспортним засобом, щодо якого порушено обмеження, встановлені Митним кодексом. Про цей випадок повідомляє "Дорожний адвокат".

Водій оскаржив штраф у суді та зокрема у позові зазначив, що він не керував зазначеним транспортним засобом та що доказів керування автомобілем у інспектора відсутні.

Розглядаючи матеріали справи, суд дослідив, що на підставі ч.5 ст.258 КУпАП інспектор зобов`язаний був скласти протокол про адміністративне правопорушення відповідно до вимог ст.256 КУпАП. Однак такого протоколу інспектор не склав, а обмежився лише винесенням постанови про притягнення водія до відповідальності за ч.8 ст. 121 КУпАП. (Справа №689/857/20).

З урахуванням зазначеного, суд зробив висновок, що зазначена постанова про притягнення водія до відповідальності за ч.8 ст. 121 КУпАП винесена з порушенням процедури накладення стягнення, оскільки винесена без складення протоколу про адміністративне правопорушення.

На цій підставі суд скасував штраф поліції у розмірі 8 500 грн. за керування водієм автомобілем на іноземній реєстрації.

Раніше Mukachevo.net писало про те, що уряд дозволив штрафувати власників "євроблях" під час зупинки. Але, у ГУ Нацполіції в Закарпатській області Mukachevo.net розповіли, що наразі до них не надходило ніякого розпорядження, щодо можливості винесення постанови щодо водіїв "євроблях".


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

В
василь

Чому мито на авто не може бути більшим за 10% від вартості? Пояснюємо простими словами У червні 2014 року Україна та ЄС підписали економічну частину Угоди про асоціацію. Виконання вимог документу нашою державою - це впровадження європейських правил, норм та стандартів, для майбутнього вступу до Європейського Союзу. Окрім цього, економічна частина передбачає встановлення нульового мита на ввезення українських товарів до ЄС, і навпаки - європейських до України. Очевидна користь для обох: взаємне відкриття ринків та вільний рух товарів. Проте для плавної інтеграції українського ринку до європейського, додатками до Угоди передбачений перехідний 15-річний період. Ок

Ф
фейк

а як мусор взнав про «порушення передбачених строків»,а,лохи? брехлива стаття

С
Ситиаарти

Вчора був я в нIМечсинi...не неповIрите укры, там всI авто на» циганських « номерах !!! Як так ??? УкраIна =гнила, заздрIсна, паскудна чилядь, особливо закарпутцi!!!

ПЛ
Проста людина

Країна і справді поділилася на дві частини, але на цей раз вже на заможних та людей які повинні виживати.ті що виживають кожного дня як можуть можна зрозуміти адже вони хоч якось хочуть вижити, а ті що заможні мамині і таткові діточки які покакати самі не можуть ніколи не зрозуміють собі не рівних. Якось так.

А
антирог

я бы за одну дизельную вонь бляхеров давил.

А
антирог

на парашу стали города похожи, когда рогатое быдло навезло вонючих дизелей. скоро роги будут ваши дети от рака подыхать, благодаря евробляхам евродизель в 100 раз вреднее чем своковая копейка

М
Мукачево

Ти дійсно віриш , що вам, БИДЛ@ті євробляхери , хтось заздрить з адекватних людей ? Уяви , навіть не співчуваємо , а просто "понимаем и прощаем" ! Худобина .....

Г
Голесо

300$з машини за розтаможку,любоіі марки возраста,кузова,мотора...Вот весь подарок державі,за подержаний автомобіль.До якого держава немає ниякого відношення,а в перспективі заправка машини,страховка...мобільність людей які заробляють і щи шевелятся у сьому клопушнику(платять налог) Повторяю,немав немаю і по таким правилам не хочу мати таку машину.Вспоминаю коли такі машини начали у 10-році завозити...всьо ожило,города закарпаття стали похожі на то шо мають боти...но найшлася завистна худобина...

Читайте також