Безпечна купівля житла: що треба врахувати?

26
0

Придбання власного житла — серйозна справа. Але навіть якщо ви знайшли житло своєї мрії, не варто поспішати укладати угоду.

Насамперед треба перевірити всі юридичні нюанси, і немає значення, хочете ви купити квартиру у Чернівцях чи віллу в Іспанії.

Що треба зробити перед купівлею нерухомості?

Перш ніж укласти угоду, потрібно виконати кілька обов’язкових кроків, щоб убезпечити себе від ризиків:

  1. Дослідити ринок із метою визначення середньої вартості житла, що відповідає вашим побажанням.
  2. Перевірити документи квартири або будинку, які сподобалися.
  3. Підписати попередній договір, у якому вказані сума завдатку та інші умови майбутньої угоди.
  4. Підготувати документи для укладення договору купівлі-продажу.

Після виконання цих кроків покупець та продавець оформлюють угоду у нотаріуса, який засвідчує договір та після здійснення взаєморозрахунків вносить інформацію про нового власника у відповідний реєстр.

Чому краще купувати житло через агентство?

Всі перераховані вище дії покупець може зробити й самостійно, але простіше й безпечніше буде звернутися до агентства нерухомості. Спеціалісти візьмуть на себе відповідальність за правильність оформлення угоди та здійснять перевірку об’єкта та продавця.

Юридичний відділ агентства здійснює аудит чистоти угоди, з’ясовує, чи немає інших співвласників, чи не прописана там неповнолітня дитина, чи не арештоване житло тощо. Також перевіряються достовірність документів на право власності та відповідність технічного паспорта реальному плануванню житла. Юристи контролюють, чи правильно оформлена спадщина, чи приватизована квартира і ще безліч нюансів, дізнатися про які самостійно дуже складно.

Професійний ріелтор добре орієнтується в ситуації на ринку, тож зможе оцінити реальну вартість об’єкта, а ви уникнете зайвих витрат.

Звернувшись до АН Атланта, ви будете впевнені у відсутності ризиків під час купівлі або продажу нерухомості. Спеціалісти забезпечать супровід на кожному етапі угоди та нівелюють будь-які ризики, пов’язані з цим процесом.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також