Безпека даних: чому обирають комерційні дата-центри?

12
0

Інформація — нафта для сучасного бізнесу. Тож її обробка та зберігання мають проходити за продуманими алгоритмами.

Сьогодні Data центр має всі можливості для створення безпечних умов зберігання та використання інформації. Телеком-оператор Київстар пропонує своїм бізнес-клієнтам використовувати обладнання власного дата-центру (центр обробки даних, ЦОД) чи розміщувати на цьому майданчику сервери компаній з подальшим їхнім обслуговуванням.

Переваги для бізнесу

Використання послуг дата-центру з його технічними можливостями зберігання даних допомагає оптимізувати витрати підприємства та дозволяє масштабувати IT-інфраструктуру під зростаючі потреби бізнесу. Гроші, які потрібні для встановлення та самостійного обслуговування, модерації серверів, можна зекономити та вивільнити на інші потреби, якщо делегувати ці обов’язки провайдерам.

Дата-центр від оператора Київстар допомагає бізнесу розв’язувати такі питання:

  • розміщення власних серверів у надійних умовах в контексті кліматичних, пожежних, фізичних та віртуальних чинників безпеки;
  • оренда серверів необхідної потужності;
  • захист завдяки постійній фізичній охороні та резервуванню даних.

Також Київстар пропонує своїм клієнтам можливість користуватися хмарними рішеннями Azure Stack з Київстар. Це дозволяє розгортати гібридну IT-інфраструктуру. Оператор надає доступ до власних високошвидкісних каналів передачі даних.

Гарантія безпеки даних — про що це

Дата-центри в разі розміщення даних підписують акти прийняття серверів та зобов’язуються нести відповідальність за обладнання.

ЦОД від Київстар має наступні характеристики:

  • рівень захисту відповідає вимогам Tier-3;
  • постійне відеоспостереження та присутність охорони;
  • автоматична система гасіння пожеж та сигналізація;
  • постійне електропостачання (є додаткові власні генератори);
  • контроль кліматичних умов — кондиціонування та охолодження на потрібному для обладнання рівні.

Важливим залишається також персоналізований підхід до кожного бізнесу. Можна орендувати стійку, розмістити обладнання чи отримати окрему кімнату, яка відповідає вимогам ЦОД.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також