БІДА НЕ ЗНАЄ КОРДОНІВ

12
0

В Ужгороді проходить семінар АПЕЛЛ, присвячений проблемам паводків

З ініціативи МНС України за підтримки Агентства рятувальних служб Королівства Швеція з 5 по 7 вересня в Ужгороді проходить семінар АПЕЛЛ. Його акцент ставить саме на підвищенні інформованості громадськості щодо можливих ризиків, пов’язаних з паводками, їх попередження. А також розробки на основі такої інформації скоординованих планів відповідних заходів в умовах надзвичайних обставин.
У роботі семінару також беруть участь словацькі, румунські та угорські спеціалісти центрального та місцевого рівнів, котрі відповідають за запобігання паводкам та реагування на їх можливі наслідки у прикордонних регіонах.
Закарпатський регіон для проведення такого заходу вибраний був не випадково, адже лише за роки незалежності України, область вже двічі потерпала від страхітливих наслідків повеней та паводків, які завдали збитків на мільйони гривень.
Боротьба з паводками та повенями у 1998 та 2001 роках навчила одній, але дуже важливій істині - боротися з природним лихом можна тільки гуртом. Бо без координації спільних зусиль ця боротьба приречена на провал. Саме тому в роботі семінару взяли участь представники Міністерства внутрішніх справ, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства охорони навколишнього природного середовища, Міністерства оборони, Міністерства палива та енергетики, а Державного комітету по водному господарству.
Семінар АПЕЛЛ в Ужгороді став новою відправною точкою у формуванні дієвої системи протидії водній стихії, поглибив співпрацю між країнами-сусідами, а також сприяв встановленню тісних ділових та дружніх стосунків.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також