Бігати з розумом: Ортопеди розкрили тонкощі вибору кросівок для бігу

5
0

Для кожного спортсмена, який займається бігом, будь-то професійно або просто для себе, важливо розуміти, що найголовнішим є правильно вибрати кросівки.

Це в першу чергу, потрібно для того, щоб під час занять спортом ваше тіло правильно розподіляло навантаження, і не виникало травм під час пересування. Не кожне взуття ідеально може підійти для такого типу спортивних занять. Не дуже вдалим варіантом будуть кеди або, наприклад, кросівки для тенісу, баскетболу, ходьби і багато інших. Чому це так? Адже всі ми прекрасно знаємо, що кожен вид спорту має на увазі своє фізичне навантаження, при чому що напруга може бути абсолютно в різних частинах тіла, а кросівки покликані знизити некомфортні відчуття до мінімуму. І сьогодні ми з Вами розглянемо, які ж все таки снікери підійдуть для бігових прогулянок.

І почнемо ми з того, що майже всі бігові кросівки повинні мати в своєму арсеналі амортизацію, яка часто розташована в області п'яти. Однак, може бути і в зоні розташування носка. Далі, слід врахувати, що будь-яке взуття націлене на бігові вправи, повинно бути максимально м'яким і зручним. А в місцях, куди потрапляє загальна кількість навантаження, повинні бути вставки з більш міцної гуми. Найчастіше це місце знаходиться в області п'яти і зовнішньої сторони носка. Варто також пам'ятати і про те, що кроси для занять бігом не створюються з шкіряних, замшевих або інших зовсім не дихаючих матеріалів. Що стосується шнурівки в ідеальному розумінні вона повинна розташовуватися на взутті асиметрично і бути ближче до внутрішньої частини ноги. При покупці кросівок також слід звертати увагу на те, щоб устілка на моделі була знімною, це потрібно для того, щоб при необхідності замінити її на ортопедичну. Ось і всі основні моменти, які потрібно пам'ятати під час вибору взуття для занять спортом.

Однак, важливим залишається і той момент, якщо кросівки і призначені строго для бігу, це абсолютно не означає, що вони підійдуть саме Вам. Існує ще дуже багато нюансів, або так званих особливостей людини, які можуть ускладнити вибір ідеального взуття. Однією з них є стать спортсмена. Ні для кого не секрет, що стопа дівчини і хлопця порядком відрізняється, саме тому жіноче взуття в технологічному і функціональному плані, може відрізнятися від чоловічого, і це цілком нормально. Далі важливим нюансом є пронація людини. Від неї безпосередньо залежить вибір взуття для бігу. Людям, які впевнені, що мають надлишкову пронацію купувати потрібно моделі з супінатором. Таким чином, кросівки збільшують амортизацію і допомагають вашим колінам зайвий раз не перенапружуватися. У разі гіпопронаціі такого роду взуття носити категорично заборонено, щоб уникнути травм. Ще однією особливістю, про яку ми з Вами сьогодні поговоримо, буде вид тренування і вага спортсмена. Тут все максимально просто, всі розуміють, що чим більше вага, довше дистанція і гірший рівень натренованості м'язів, тим потрібніше Вам амортизація і підтримка стопи.

З огляду на кілька наших простих правил, варто з великою відповідальністю ставитися до вибору взуття для бігу. Так як всього лише маленька помилка і неправильний вибір колосально впливають на Вашу стопу і здоров'я в цілому. Будьте уважні і обережні щодо питань власного здоров'я і благополуччя.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також