Біля Кострина витекло дизпаливо

4
0

Експлуатацію продуктопроводу припинили

       Державна екологічна інспекція в області повідомляє, що 17 січня 2009 року біля с. Кострино Великоберезнянського району стався витік дизпалива з магістрального продуктопроводу ДП «Прикарпаття Захід-Транс». Повідомлення про аварію було отримано о 16:50 від диспетчера  лінійної виробничої диспетчерської станції “Дубриничі” дочірнього підприємства “ПрикарпатЗахідтранс”. Аварія сталася на 322 кілометрі, приблизно за 400 м від населеного пункту. За попередніми даними головного управління МНС України в Закарпатській області, причиною витоку є розгерметизація продуктопроводу.

       Внаслідок аварії відбулося забруднення земельних ресурсів нафтопродуктами (дизпаливом) та виникла загроза потрапляння дизельного пального в р. Уж.

       На місці події було організовано штаб з ліквідації аварії.

       Для попередження імовірного потрапляння дизпалива в потічки, які впадають до річки Уж, рятувальними підрозділами МНС України встановлено водоперехоплення та здійснюється відкачування дизпалива зі штучно викопаних канав.

       З метою відшкодування збитків, заподіяних довкіллю внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства, Державною екологічною інспекцією в області визначається об’єм дизельного пального, що потрапило в навколишнє природне середовище внаслідок аварійної ситуації, відібрані проби води поверхневих водотоків в районі аварії. Встановлено постійний контроль за якістю поверхневих вод р. Уж.

       Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій облдержадміністрації прийняла рішення припинити експлуатацію продуктопроводу до повної ліквідації наслідків аварії, повідомили з управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також