Біля Львова близько 30 молодиків в масках спалили поселення закарпатських ромів (ФОТО)

6
22

Люди тікали залишаючи всі свої речі, посуд, дитячі іграшки та одяг. Наразі все спалено.

Інцидент стався 9 травня ввечері у селищі Рудно, поблизу Львова. Наліт на табір розпочався одразу після того, як його відвідав уповноважений представник комітету захисту прав людини Михайло Кеньо.

За інформацією пана Михайла, тут роми живуть постійно і влітку, і взимку, близько 30 людей, саме кілька багатодітних сімей. 

У навколишніх лісах живе декілька ромських таборів – із Мукачева, Ужгорода і села Середнє, що знаходиться між цими двома містами. Саме останні й зазнали нападу невідомих.

— Тут жив Федя?— у нього вісімнадцять дітей, він дуже важко і довго намагався зробити для них документи, вчора ті всі документи погоріли. Найгірше попало Міші, у нього дев’ятеро дітей, його сильно побили і сина хворого на серце теж. Для Міші викликали швидку, але після огляду його відпустили. ...Сюди повертатися вони точно не будуть, але де саме вони зараз – не відомо, - розказав Громадському радіо Михайло Кеньо.

Люди, які стали очевидцями події розповідають, що бачили як близько 30 переодягнених в маски молодиків спортивної статури налетіли на табір.

З власних джерел видання стверджує, що ромів попереджали про це кілька днів тому.

— Це в другій годині ночі сталося, люди спали, не встигли ні гроші, ні документи забрати. Нам же сказали – будьте обережні – Рудне хочуть підпалити і Метро, і ще на дальньому участку, - розповідають роми.

Про погром в управлінні Нацполіції Львівської області не знають, кажуть ніяких заяв не надходило.

Згодом інфоромацією про підпал оприлюднила на своїй Фейсбук сторінці уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова.

Вона скерувала запит до керівництва Головного управління Національної поліції у Львівській області з проханням вжити заходів реагування відповідно до вимог законодавства за означеними фактами, а також гарантувати публічну безпеку і порядок у смт Рудне.

Нагадаємо, нещодавно Mukachevo.net розповідало як у Кивєі схожим чином спалили ромський табір, які прибули з Закарпаття. Згодом, навіть з'явилось відео як це було.

Коментарі

М
Мукачівець

Та кідь грош ниє, та нашо та циганська паскудота по 18 дітей править?! Кастрірувати і стерилізувати! Наплодяться, та пак лем жебрають і крадуть! Робити не спішать!

Z
Zoltan

https://korrespondent.net/ukraine/3970276-ssha-pryzvaly-kyev-rassledovat-napadenyia-na-romov

Z
Zoltan

Да с интеграцией цыган очень много проблем, но с такими методами эти проблемы не решаются.

О
останньому

Ти ни закарпатиць,а мєлкий провокатор.Ти і близько ни маєш поняття про життя циган.

НМ
Николашке Микулашке

Ну што троль кацапський Мікулаш, увін же Ніколашка, опять не удалася провокація? Люди ти усьо указали, што думають. Плохо работаєш - на похльобку щей од баріна не заработаєш.

ВТ
В топку

Палити цих циган разом з палатками, я не агресивна людина, не бажаю нікому зла, але та нечисть як таракани, мусорять, крадуть, робити не хочуть, не даш коли просять плюнуть на тебе щей Н$Xyй пошлють і хвороти всі родичам нашлють!!!був недавно у Львові на жд вокзалі, ця нечисть там веде себе як у хліві, до людей ціпляються, в тувлет прям в залі очікування за стовпом ходили, короче, їх нахрен всіх на донбас, хай там розміновують і живуть, до тих прєдатілєй їх підселити!!а тим хто їх захищає, скажу так, ви з ними ніколи не стикались, вони то бородавка яку треба видаляти бо буде пізно!!!

Б
Букі

Кіби после сього хоть єден циган пішов на роботу

Д1
До 16:47

Насправді ви кацапоголові втратили в Україні народ,який ни ставився до вас із неприємністю.За бандиривців пишеш нидоумку.Но кіть ись забув нагадаву ти ,як кагибісти перебрані у бандеровців,робили звірства у західній Україні.Спалення бідних циганських таборів ,сильно нагадує провокації проти закарпатських угорців.Яка нормальна людина буде когось палити.

В
Володя

Пацани прийдіть у Великий Березний я заплачу лиш не паліть палатки,Паліть циганоту смердячу

Й
Йончі

Палити легко. Краще б вулиці поприбирали. Чи не панська то робота, а циганська? Цигани різні є. Одні жебрають, другі крадуть, треті ходять "хазяїн, є якась робота?" Вони дикі, живуть по-своєму, брудні й смердючі, але часто з ними приємніше розмовляти, ніж з людьми в костюмах.

І
Іван

Молодці. Нехай приїдуть у Підвиноградово й Королево і потрясуть жирних ціганів. Відібрати бабло й передати армії й інвалідам. Всі тачки тіпа Бентлі, мерси, фольксвагени передати в АТО. Всіх ціганів призовного віку - в АТО. За яким законом ці воняки дома сидять й богатіють на наркоті?

М
Мікулаш

Адольф Гітлер теж їх знищував. Так що нащадки бандерівців - вірні послідовники німецьких фашистів. А ви забули ?

З
Золотко

На Флекс іх, робити

О
Олег

Тот ти ся хоть на голову усере тай му нич...ходять роблять шо хочуть і ниякого на них указа нема!!! А лим шось протів них повіш та находяться захисники та упрікають тя який ти расіст...

О
Олег

З них лиш убиток людям вонияк сарняк який треба викорчовати..... Най йдуть у гори та най там собі жиють самі.... Нооо таааа чоооомууууу не йдуть ти розумнякоше бандерлоговський... А не йдуть тому шо жиють за наш щот!!!! У нори на полонину там си най жиють най аршувуть най худобу заведуть і най си там жиють... Ви хоть одних циганів віділи на полонині?????? Неееет канеееешно

С
сісідка

До бандерлога ,скажіть мені будь ласка ,а хто в Києві розганяв як ти називаєш ,бандерлоги ?І ще одне а з циганів солонина буде ?Вони все життя або крадуть або інше ,значить комусь добре допекли ,не оскорбляй людей .а ти хто гуцул з полонини ?Сам ти пес!

Б
Букі

Нам би таких агресивно налаштованих молодиків у Мукачево. Оби заралили табор тот

Б
будулай

А ко ще у Мукачево табор розжене

ВР
Всі роми

були там прописані (зареєстровані) в таборі і офіційно працевлаштовпні.

С
сусідка

То видно шо то робилося за Київським сценарієм ,шо на лисій горі !Тих молодииків такі дяді ,як дептати скерували ,аби убрали би там не осідали цигани, а йшли в свої табори .По совісті то тоже люди ,якби не було но вони знають або жебрати або красти .

Б
бандерлох

ТО НЕ ЦИГАНИ А РОМИ і вони такіж українці як і всі!!!! і вони такіж люди як і ми всі,там були діти,старі немощьні і тд,а от бандерштат ніколи не були і небудуть людьми,ніколи не була з пса солонина а з бандерівця людина.

Д
Діпсі

Правильно зробили люди ! та чорнота мало того шо тіки плодитися вміє і гроші отримувати з наших податків, так вони ще і хвороби переносять різні, крадуть у людей та ще й ледачі такі нічого не хочуть робити!!!

Читайте також