Біля водоспаду Шипіт на Закарпатті для розваги туристів знущаються над птахами (ФОТО)

15
15

На Міжгірщині продовжують знущатися над птахами на поталу туристам. Раніше це були червонокнижні орли (підорлики).

У 2017 році активісти екологічного корпусу Львівщини спільно з активістами "Національного Корпусу" Закарпаття припинили цю "діяльність". Після роз'яснювальної бесіди горе-фотографи добровільно передали орланів до Центру реабілітації диких тварин Галицького національного природного парку.

Тепер йдеться про одну з найбільших птахів з родини совових в Україні і також занесену до Червоної книги - пугача. В Україні налічують всього близько 200 пар, з них близько 110 пар - на сході країни.

Пугача використовують для фотографування і тримають на прив'язі, у неволі, хоча це птах, який має жити на волі. Більшість туристів про це не знають і охоче фотографуються з пугачем за 100 гривень.

На проблему звернув увагу закарпатець Олександр Бокотей. Утім, як з'ясувалося, знущання над птахами біля Шипота відбувається вже багато років.

"У мене є декілька відповідей від Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, де вони "не бачать" цих фотошкуродерів, а ймовірно попереджають їх, коли їдуть на перевірку по зверненням. Треба знову писати, а головне на місці треба бути декільком людей, і відразу викликати поліцію і забирати птаха", - зазначає захисниця тварин Наталія Вишневська.

І наводить приклад відписки державної служби, відповіді від Державної екологічна інспекції у Закарпатській області від 07.04.2020:
«За інформацією наданою ДП «Міжгірське лісове господарство» на території об’єкту природно-заповідного фонду «Водоспад Шипіт» в Ізківському лісництві знаходження та використання диких птахів в комерційних цілях не здійснюється».



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Д
Дімон

Якщо чоловік дивиться за нею і вона ухожана то хай тримає собі на здоровя. Я видів ту совушку так вона така що мож її дати моделлю робити. Я думав що она зараз ми щось вповість. Така розумна . Мужик за нив дивится файно. Так у ваших центрах захиснити вона здохне від ваших мишей. Їй мясом треба кормити вот совушка і роботу має. Допоможітт краще пенсіонерам які сидять на останні гроші і не мають що їсти а бо самі захисники поживіть на пенсію або зарплату на 3000 тисячі

2
2ИМХО

Вийди з печери, і подивися хочаб чим займаються захисники. Давно вже борються з зоопарками особливо цирками. В європейський країнах таке забороняють давно. А ви тут проснулися бо ще дитятко вдргу не сфоткаєся і не порадуєся пару минут.

2
2Антоніна

Людина не піклює тсья а наживається, і нефіг було того птаха забирати. Задовбали вже яжематєрі які ой я з діточками приїхала і ура діточки порадувались, щастя яке і срати на тварину. Кореспонденти все правильно написали, є закони.

И
ИМХО

Таких захисників дикої природи треба би в клітки садити!!! Чому вони не ходять випускати тварин з зоопарків?? Я вважаю що в зоопарках умови гірші будуть ніж у любячого господаря.

.
...

Працівники Русунського Цирку Шоні Мандаун, Ыстык і Ромаріо зазвичай виступали на сцені як клоуни, але коли йшли у запой і не голилися - підміняли і дресированих хижаків.

А
Антоніна

Не змогла пройти не відреагувавши на цю статтю. Я вихователь дитячого будинку літом з дітьми приїхали на Шипот, так ми бачили цю чудесну птицю і діти були в захваті від неї. Хлопець коли почув що ми з дитячого будинку так він всю групу перефотографував щоб діти мали пам'ятку безкоштовно і слова не сказав. Так птах має бути на волі но коли людина виростила і піклувалася про неї то це вже інше. Цей птах став домашнім і він помре на волі. І ще одне знущання ніякого там не має видно що людина піклується про свого меншого друга. Любі друзі подивімося на це з іншої сторони, а ви кореспонденти не роздувайте з мухи слона.

В
Ваня

Ви краще дорогі захисники розберіться з тим як в зоопарку б'ють тварин і як не дають їсти. А тут хлопчина взяв малу совушку з ваших убогих центрів і виростив таку красу яка нівчому не нуждаєся. Тут не має нічого страшного. Не перебільшуйте. Видів я ту сову так она ліпше виглядає чим ваші пси на квартирах і жиє походу тоже в ліпших умовах

С
Саша

Займитесь лучше другими проблемами ,лучше напиши статью как депутаты воруют ,как жизнь в стране с каждым годом ухудшается,докапались до птички ,видно же что она в ухоженном состоянии,хоть деткам какая то радость ,я сама ребенка своего фотографировала,мой ребёночек был безумно счастлив )как по мне этой птице было бы намного хуже в зоопарке ,нежели чем у этого парня ,а на свободе она не выживет уже !

А
Адрей

Я с семьёй был недавно на шипоте,и сам лично видел в каком состоянии эта птичка ,она в ухоженном состоянии,хозяин ее любит и она его,нежели в зоопарках голодные бедные птицы!Да блин в Украине столько проблем а тут из за птицы такие статьи пишут

Ц
Цігань

Краще так, ніж в клітках негодованих дрисированих тримати! Виховував з малку кормив слідив чого дітям не потішитись?

Ц
Цімбор

Сволота бере гроші за фотографію. Сволота дає гроші за фотографію.

Л
Лера

Мы с мужем зимой там были и видели птичку, но думаю ей будет хуже в зоопарке а в парня видно что он за нею смотрин она ухоженная а что главное мы видели как эта птичка заигривает со своим хозяевам. Видна она любит его. Знаете уважаемые защитники забрать легко или говорить , но некто не думае о том что птичка не виживет в других условиях. Она привыкла что ее кормят. Мы видели как к ней хорошо относятся и поверте никто там не издевался. Это животное в хорошых руках. В зоопарке либо в ваших центрах в 100 раз хуже. Мы лично видели как там относятся . Извините за многословность. Много здесь переувеличили.

Л
Лора

Идиоты!!! Беречь надо не только природу, но и ее жителей. Украина рулит-деньги, деньги, деньги...

Л
локи

Казавім цьому дятлу - відпусти птицю!

Р
Руснак

Но пак там фурт ся з потятами фотькали.

Читайте також