Більше 2-х кілограмів: У Берегові хірурги успішно видалили чоловіку гігантську пухлину на шиї (ФОТО)

34
2

Гігантські пухлини шиї зустрічаються рідко. Це пов'язано з тим, що як правило їх видаляють на ранніх стадіях розвитку. Але в деяких випадках при несвоєчасному зверненні за медичною допомогою набувають великих розмірів.

Так нещодавно чоловік 65 років звернувся у відділення хірургії Берегівської лікарні ім. Бертолона Ліннера зі скаргами на наявність гігантської пухлини шиї, задуху, неможливість спати впродовж багатьох років в лежачому положенні, тільки сидячи, із-за стиснення пухлиною дихальних шляхів.

Після комплексного обстеження хворий був прооперований, виконано видалення пухлини. Вага пухлини виявилась більше 2 кг.


Операційна команда: кандидат медичних наук Валерій Кустрьо, Володимир Козанчин, Кристина Криштока, операційна сестра М. Гаринець, молодша медсестра М. Шуптар, анестезіолог М. Бочкай М., анестезист В. Козар.

"Післяопераційний період у пацієнта протікав гладко. Стан хворого значно покращився, зникла задуха, з’явилась можливість спати у фізіологічному лежачому положенні, без страху задихнутись. На 5-ту добу чоловік виписаний з хірургічного відділення в задовільному стані на амбулаторне лікування. Утім звертаюся до людей, які мають подібні проблеми - не запускайте хворобу і вчасно звертайтеся за медичною допомогою. Доброго всім здоров’я", - каже хірург Валерій Кустрьо.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

КС
Константин Сергійович

Валерій Іванович лікарь від Бога, це точно.

Б
Берегівчанин

Молодці, так тримати. успіхів

Читайте також