Більше 70% закарпатських сміттєзвалищ перевантажені та не відповідають екологічним нормам

6
2

Загалом на Закарпатті нараховується 121 санкціоноване звалище загальною площею 121,13 гектарів.

Більша частина з них, а саме 78, перевантажені і не відповідають екологічним нормам. Рекультивації на Закарпатті потребують 82 полігони. Крім того, зафіксовано більше двох тисяч несанкціонованих звалищ.

За даними експертів, область потребує близько 17 нових полігонів загальною площею 170 га, адже за стані 5 років закарпатці почали продукувати майже вдвічі більше сміття. Якщо в 2010 році кількість відходів за рік становила біля 500 тисяч кубічних метрів, то в 2015-ому році ця цифра сягнула 800 тисяч кубічних метрів.

Відтак, на останній сесії Закарпатської обласної ради депутати ухвалили Програму поводження з твердими побутовими відходами у Закарпатській області на 2016-2020 роки. Орієнтовно, за цей час на боротьбу із сміттям планують витратити 5 мільярдів гривень, зокрема на будівництво полігонів для утилізації та переробки  відходів, налагодження схем збору відходів  від населення, запровадження системи роздільного збору твердих побутових відходів.

До слова, в Ужгороді знаходиться одне з найбільш небезпечних і великих сміттєзвалищ в Україні.

Mukachevo.net

Коментарі

A
axabnrg

Об'єднання громад триває, наступникам вже не так страшно, як першопроходьцям, бо різні інституції, зокрема DESPRO, принаймні думають про навчання, консультування та правову допомогу для їх лідерів. Відеолекції з різних важливих питань можна подивитись тут: http://decentralization.gov.ua/video/category/tag/lectures

М
Мутанто

але не італьяно.Грутові води від цього шміття катастрофічно забруднюються.Начальству та керівництву усіх категорій,головне сісти у наворочені тачки з тонірованими вікнами і.....нічого не бачити.Сьогодні шара катить, а завтря прийде динь,будемо думати.Так і живемо одним дньом.Не гай часу , та кидати сміття.

Читайте також