Більше половини закарпатців вважають себе здоровими

7
1

Органами статистики проведено вибіркове опитування членів домогосподарств області щодо стану їх здоров’я, рівня доступності для них медичної допомоги, придбання ліків та медичного приладдя.

 

За даними вибіркового опитування домогосподарств 56,4%  мешканців області вважають свій стан здоров’я як „добрий”, три з деся­ти – „задовільний” та 11,7% – „поганий”. При цьому 90,3% осіб повідо­мили, що хворіли протягом року.

Шість з десяти мешканців області, що хворіли протягом року, повідомили, що мають хронічні (6 місяців і більше) захворювання. Серед зазначених осіб кожна третя має гіпертонію, дві особи з одинадцяти – серцеві захворювання, кожна десята – хронічний бронхіт, кожна шістнад­цята – алергію.

За даними опитування протягом року у 87,2% домогосподарствах області хто-небудь з членів потребував медичної допомоги, придбання ліків та медичного приладдя. Більшість з них повідомила про випадки неможливості задовольнити їх із-за занадто високої вартості ліків, медич­ного приладдя, послуг охорони здоров’я.

Висока вартість медичних послуг спричинила вимушену відмову від медичної допомоги переважної частини домогосподарств, члени яких її потребували, але не змогли отримати, зокрема відвідати лікаря – 93,9%, придбати ліки – 92,7%, провести медичні обстеження – 79,3%, відвідати стоматолога – 68,0%, отримати лікувальні процедури – 53,3%опитаних.

Шість з десяти домогосподарств, члени яких потребували медичної допомоги, повідомили про її недоступність з причини занадто високої вартості лікування у стаціонарних лікувальних установах. За даними опитування осіб, які перебували на стаціонарному лікуванні, 85,8% з них додатково брали з собою до лікарні додаткову їжу, 85,4% –медикаменти, 22,0% – постільну білизну.

Коментарі

Р
росвигово

Як можно бути здоровими , якщо сьогодні недалеко від магазину "Ідеал" в Росвигові м. Мукачево , встановили мобільну вишку, поруч як з одного боку так і з другого находяться багатоповерхівки і дитячі майданчики , де діточки зранку до вечора граються, хочеться щоб діти не сиділи в бетонних стінах, а находились як найбільше на свіжому повітрі , а тут розумні такі як наші депутати дозволили встановити мобільну вишку. Тому сприяла мабуть (не просто так) як Іваницька та Бондаренко , на автостоянці якого де була і встановлена сильна антена . ось так , нехай би коло свого дому поставили лакатори. та облучали своїх дітей. -- ні , ні , то не можна своїх-- а других можна, а на чужих їм насрать .

Читайте також