Більшість шкіл Ужгорода комп’ютеризовані неповноцінно

6
1

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише депутат облради Володимир Чубирко.

Зокрема він зазначає, що протягом останніх тижнів майже щодня зустрічався із колективами освітніх закладів. Метою зустрічей було ознайомлення із проблемами міської освіти.

« Станом на сьогодні я встиг побувати в 11 школах та 3 дитячих садках. Звичайно проблем в них чимало, і якась частина з них, сподіваюсь, вже незабаром буде вирішена. Зупинюся на найбільш кричущій, яка є майже в кожній ужгородській школі, і про яку, чомусь, мовчить влада – згідно Державного стандарту та навчальних планів міністерства освіти, з початком 2013/14 навчального року в початкових класах кожної української школи вводиться обов’язкове вивчення комп’ютерної грамотності. Маючи інформацію «з середини», заявляю: переважна більшість шкіл Ужгорода (за виключенням 2-3-х) до таких інновацій просто не готові, бо в них відсутня достатня кількість комп’ютерної техніки, а та, яка є, вже відчутно застаріла» - зазначає депутат.

Одник вихід із ситуації є, переконаний пан Чубирко: «Маю на руках звернення від адміністрацій близька десяти шкіл стосовно потреби негайної комп’ютеризації. На їх основі вже завтра підготую депутатське звернення і розпочну роботу з розробки відповідної обласної програми.

Хто пам’ятає, свого часу в Закарпатті була вдало реалізована програма «Сільський комп’ютер», яка комп’ютеризувала школи в наших селах. Нині ж ми мусимо реалізувати щось подібне для наших міст. Сподіваюсь, що керівництво краю та мої колеги депутати також підтримають цю ініціативу».

Коментарі

В
вуйко

цікаво у якому стані "покращення" у сільських шкколах? там уже майже повним ходом користуються "добробутом"

Читайте також